20201212 21853Tineke van der Goot werd dit jaar meteen in het diepe gegooid als nieuwe voorzitter van de Stichting Samen Vieren Wij Kerst: door corona moest alles worden omgegooid. Veel plannen van Magisch Zoetermeer kunnen dit jaar niet, maar de stichting wil de kerstwensen in ieder geval wél door laten gaan.


Tineke: “Ik had me bij mijn aantreden, eerder dit jaar, toch wel voorbereid op een groot kerstdorp, maar het wordt nu natuurlijk veel kleiner. De constante veranderingen in maatregelen zijn wel hoofdbrekers hoor, we moeten continu de plannen aanpassen en veranderen! Maarja, daar heeft heel Nederland nu natuurlijk mee te maken!”


Samen Vieren Wij Kerst is de stichting achter Magisch Zoetermeer en is de afgelopen jaren vooral bekend geworden door het vervullen van (kerst) wensen van eenzame ouderen in de stad. Dit jaar is er geen kerstdorp, maar de eenzaamheid onder mensen is alleen maar toegenomen door de maatregelen en de lockdown. Tineke: “We doen wat we kunnen. Vooral veel online en op afstand, maar we brengen volgende week bijvoorbeeld ook kerstlunches en kerststukjes rond met vrijwilligers. Dit kan gelukkig wel doorgaan! Alles coronaproof en op afstand.”

 

Bijzondere start met Magische Zonnetjes

Afgelopen zaterdag startte de actie van Magisch Zoetermeer met de uitreiking van de Magische Zonnetjes in het Stadhuis-Forum. Hiermee worden mensen die zich inzetten voor een ander even in het zonnetje gezet. Tineke: “Het was een heel bijzondere bijeenkomst. Natuurlijk kleiner dan we zouden willen en met veel afstand, maar toch heel warm en mooi. We gaan zeker door volgend jaar met de Zonnetjes, een geweldig concept om deze geweldige mensen te bedanken voor hun inzet!”

Het gehele nieuwe bestuur van de stichting, met Tineke van der Goot (voorzitter), Eva Jonker  (secretaris), Gus Ingram (penningmeester) en Roy Nolten (bestuurslid) was aanwezig bij de start van Magisch Zoetermeer.

20201212 21820


Kerstwensen moeten door gaan!

Ook de kerstwensen zullen dit jaar zo veel mogelijk door gaan, al is het een domper dat de kerstballen niet verkocht kunnen worden omdat de winkels nu dicht zijn. De organisatie hoopt dan ook dat Zoetermeerders zich van hun warmste kant zullen laten zien en tóch een donatie doen op: https://www.magischzoetermeer.nl/wensen
Tineke: “We hebben al kerstwensen binnen gekregen en gaan ons uiterste best doen om ze te vervullen. Maar wat nu niet kan, komt later dit jaar, daar ben ik van overtuigd! Het belangrijkste nu is om eenzame mensen te laten weten dat we nog steeds aan hen denken.”

 

Volgend jaar groter dan groots

Ondertussen zit het bestuur al weer vol met plannen voor volgend jaar, Kerst 2021, als er hopelijk een vaccin is en de pandemie voorbij. “We gaan dan extra veel activiteiten voor ouderen organiseren, met een high tea, lunches, samen winkelen met vrijwilligers en bioscoop bezoek voor de ouderen.”

Video: Magisch Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-