cultuurwinterNa een succesvolle CultuurZomer slaan Zoetermeerse cultuurmakers opnieuw de handen ineen. Met een budget van de gemeente uit het corona noodsteun fonds maken zij zich op voor de CultuurWinter.

 Door deze groep, bestaande uit 16 lokale culturele organisaties, konden Zoetermeerders in de zomer veilig genieten van een uitgebreid aanbod aan voorstellingen en activiteiten. Nu staat de CultuurWinter voor de deur kondigt wethouder Paalvast (Cultuur) aan. “Culturele organisaties lijden nog steeds flink onder de coronacrisis. Tegelijkertijd toont hun saamhorigheid veerkracht en ben ik onder de indruk van hun creativiteit en doorzettingsvermogen. Cultuur verbindt, en juist tijdens deze donkere dagen vind ik het belangrijk dat Zoetermeerders steun vinden bij elkaar en samen kunnen genieten. Al is het op gepaste afstand.”

 

De CultuurWinter

Door de aangescherpte maatregelen zijn er de komende tijd opnieuw zeer beperkte mogelijkheden om culturele activiteiten te organiseren. De financiële bijdrage van ruim € 118.000,- is bedoeld om de extra kosten te dekken om bestaande activiteiten coronaproof te maken en om nieuwe initiatieven te stimuleren. De komende weken zullen de activiteiten vooral online zijn, maar tegen het voorjaar hoopt Paalvast op meer ruimte om iets te organiseren.
Het programma wordt via www.cultuur079.nl/  bekendgemaakt. Lokale culturele initiatieven kunnen via deze website (financiële) ondersteuning vragen t/m 15 januari 2021. Iedereen is vrij om tot die tijd een aanvraag in te dienen voor een cultureel project.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-