KCPZ Uitreiking in het Stadstheater

Wethouder Robin Paalvast en presentator Laurens de Groot poseren samen met de prijzen

Robin Paalvast, wethouder Cultuur, maakte dinsdagavond 15 december de winnaar bekend van de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer 2020. Dit jaar is ‘het Bronzen Visdiefje’ en het bijbehorende prijzengeld uitgereikt aan Oberon, het openluchttheater dat deze zomer in het Buytenpark is georganiseerd.

Het was een spannende avond voor de genomineerden, die in verband met de nieuwe corona-maatregelen niet in het Stadstheater aanwezig konden zijn en de bekendmaking via een online verbinding volgden. De genomineerden waren: Survivalpop, de zomervoorstelling van dansschool Ricardo Sibelo, Stoere Helden van Museum de Voorde, Terra Art Projects en Ateliers BaZtille, Oberon van Storytellers en het Festival WKND & ‘SUB. Uiteindelijk was het Oberon die er met de hoofdprijs vandoor ging. Wethouder Paalvast complimenteerde Storytellers, omdat de organisatie met Oberon heeft laten zien dat ze binnen de maatregelen en met alle beperkingen van dit jaar snel een professioneel cultureel evenement neer kunnen zetten. In het prachtige Buytenpark, wandelend met kleine groepjes, ging het publiek langs de meest uiteenlopende magische acts. Veilig, actief en uitermate vermakelijk.

 

Stimuleringsprijs Opkomend Talent

Remco Koers ging met de Stimuleringsprijs Opkomend Talent 2020 naar huis. Met de expositie Cultuur #opKoers bij Terra Arts Projects heeft hij zijn visitekaartje aan de stad afgegeven. Passend bij de actualiteit laat hij mensen in hun eigen kunst tot bloei komen. Met deze prijs vertrouwt de jury erop dat Remco Koers een prachtige carrière als fotograaf staat te wachten. Als prijs is het kunstwerk de ‘Kleine Fitis’ uitgereikt.

Tenslotte is Etiënne Bakker met zijn bureau Sweet Lake Events in de prijzen gevallen. Hij heeft een extra waarderingsprijs ontvangen vanwege het feit dat hij al jaren veel initiatieven voor de stad heeft ontwikkeld. Diverse originele concepten, zoals Vijverpop, Evento Mediterráneo en het Blues Festival Zoetermeer worden door hem georganiseerd. Ook dit jaar laat hij met Survivalpop zien dat hij vol creativiteit zit. Aan Etienne is het ‘Puttertje’ uitgereikt.

De Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer wordt, in opdracht van de gemeente Zoetermeer, georganiseerd door Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-