20201212 21844Wethouder Ingeborg ter Laak en ambassadeur René van Kooten trapten samen de kerstactie van Magisch Zoetermeer af. Ter Laak: "Het is juist dit jaar extra belangrijk om naar elkaar om te zien. Een klein gebaar kan soms een groot verschil maken!

In coronatijd is de Magisch Zoetermeer actie anders dan afgelopen jaren, zo kon het grote kerstdorp op de Markt dit jaar niet doorgaan. Wat wél doorgaat is de kerstwensbal actie, waarbij mensen een kerstbal kopen en gelijk de stichting achter Magisch Zoetermeer steunen. Eenzame mensen worden ook deze kerst niet vergeten, maar blij gemaakt met een kerstlunch, aan huis bezorgd, of een mooi kerststukje. Wethouder Ter Laak: "Er is nu, door de beperkingen van dit virus, heel veel eenzaamheid. Het is belangrijk om hier aandacht voor te vragen. In coronatijd is het moeilijk om contact te maken, maar je kunt ook kleine dingen doen die een verschil kunnen maken. Zwaai eens naar je buren, maak op afstand een praatje of stuur een kaartje. Een klein gebaar laat mensen zo al weten dat er aan ze gedacht wordt!"

De Kerstballen van Magisch Zoetermeer zijn te kopen bij winkels in Stadshart, Dorpsstraat, Rokkeveen of Oosterheem. Een kerstbal kost €5,- , waarmee je ook de stichting steunt en wensen van ouderen kan laten uitkomen. Doneren kan ook op de site van Magisch Zoetermeer: www.magischzoetermeer.nl/kopie-van-doneer 

 20201212 21924  20201212 21859

Magische zonnetjes

Voor het eerst dit jaar werden ook de Magische zonnetjes uitgereikt, aan mensen die zich bijzonder inzetten voor een ander. De Magische zonnetjes werden uitgereikt door ambassadeur van Magisch Zoetermeer, René van Kooten. Drie genomineerden werden in de Raadzaal in het Stadhuis-Forum naar voren geroepen om de oorkonde en een mooie bos bloemen in ontvangst te nemen.

De familie Pieters werd genomineerd omdat zij ervoor zorgen dat hun buurman, met hun hulp, zelfstandig kan blijven wonen. Anita van der Voort van de 'Groene Wij' werd genomineerd voor haar actie met knuffelpakketjes tijdens de eerste coronagolf. Een tweede 'knuffel' actie is inmiddels in voorbereiding. Tot slot werd Nel Hoogeveen in het zonnetje gezet. Zij is inmiddels zelf op leeftijd, maar doet elke week op de fiets boodschappen voor haar oudere buurvrouw.

 20201212 21889  20201212 21879

Donaties vanuit Magisch Zoetermeer

Humanitas Zoetermeer en Stichting de Pelgrim ontvingen een donatie vanuit Magisch Zoetermeer. Humanitas verleent hulp en ondersteuning aan vele Zoetermeerders met behulp van vrijwilligers, stichting de Pelgrim houdt vijf maal per week sociale bijeenkomsten en verstrekt maaltijden in de kerk De Pelgrim. Zij zullen de donatie gebruiken voor maaltijden voor eenzame mensen en om maaltijden te bezorgen bij mensen die deze nu niet kunnen komen afhalen.

-advertenties-

-goede doel-