Schermafbeelding 2020 11 30 om 17.29.53Zoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes.Deze week Thaise pompoensoep.

Niets is leuker dan lekker bezig zijn met de voorbereidingen voor de feestdagen. Heerlijk door kookboeken en tijdschriften bladeren op zoek naar recepten en inspiratie. Misschien gaan jullie wel gewoon lekker ouderwets gourmetten. Of ga je toch voor een drie of zelfs 5 of meergangenmenu?

Kerst zal dit jaar voor vele anders verlopen dan dat we gewend zijn. Maar voor een klein groepje met je gezin bijvoorbeeld kan je ook nog steeds heerlijk gaan koken en genieten van samen eten.

Zelf hou ik er enorm van om lekker uitgebreid te koken. Dat doe ik sowieso al graag, maar met de feestdagen is het extra leuk. Het liefst maak ik zoveel mogelijk gangen en verwen ik mijn gasten optimaal met de heerlijkste gerechten. Daarom heb ik deze week ook een lekker voorgerecht voor jullie die je prima kan gebruiken met de feestdagen.
Het is ook niet moeilijk om te maken en je kan het van tevoren al voorbereiden. Daar houden we van toch? Het is een Thaise pompoensoep!
Hier komt het recept voor jullie!

 Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.
BENODIGDHEDEN:
400 gram pompoenblokjes
200 ml kokosmelk
1 rode peper
1 teen knoflook
500 ml kippenbouillon
takjes verse koriander
halve tl gember
snufje zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE:

1. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Je kunt naar smaak wat minder of meer rode peper gebruiken. Door de pitjes uit de peper te verwijderen wordt de soep ook minder pittig. Schermafbeelding 2020 11 30 om 17.30.12

2. Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan.

3. Na 2-3 minuten voeg je de pompoenblokjes, kokosmelk, gember en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 10-15 minuten pruttelen totdat de pompoenblokjes zacht zijn.

4. Pureer de soep. Serveer de soep met wat verse koriander en een snufje zwarte peper.
Kun je de smaak van koriander niet waarderen, weglaten of vervangen door andere kruiden is een optie.
Eet smakelijk!

Bier tip van Sweet: Ik raad een stout aan bij deze soep bijvoorbeeld van brouwerij Lange Lijs uit Zoetermeer. Zij hebben de Lunar Landing stout van 7%. Deze zal prima bij dit voorgerecht passen. De zachte mouten temperen de hitte van het gerecht.
Wijn tip van Spicy: Ik raad bij deze soep een Pinot Blanc of Riesling aan. De pittige smaak is vaak de smaak die overruled. Daarom is het belangrijk om deze te verzachten. Wat ook belangrijk is, is om een balans te vinden met de romige smaak. Dat gaat dus perfect met deze wijnen.

Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copyLiefs,
Kelly

Geen zin om zelf te koken? Je kan ook eten laten bezorgen of afhalen bij
Thai Signature in de Dorpsstraat.Voor alle andere restaurants in Zoetermeer kun je kijken op onze website:
https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

-advertenties-

-goede doel-