SC 5595De provincie Zuid-Holland heeft een brief gestuurd naar minister Ollongren (BZK) voor het versneld bouwen van 33.000 woningen. Hiermee steunt de provincie ook het Zoetermeerse bouwproject De Entree, de nieuwste stadswijk waar ongeveer 4.500 nieuwe woningen komen.

In de eerste tranche van Woningbouwimpuls is in september al subsidie toegekend aan 11 Zuid-Hollandse projecten, Zoetermeer zat hier toen nog niet bij. De tweede tranche, goed voor 33.000 woningen, is nu versneld opengesteld. Zoetermeer heeft bouwproject De Entree weer opgegeven voor de tweede tranche.

Het gaat om 23 kansrijke projecten die allemaal een belangrijke regionale bijdrage leveren aan de woningbouwopgave zoals bijvoorbeeld Katwijk-Valkenburg, Lansingerland-Wilderszijde en Zoetermeer. Gedeputeerde Anne Koning (Wonen): “Met een toekenning vanuit de Woningbouwimpuls kunnen deze kansrijke projecten binnen 3 jaar van start. Hiermee zetten we gezamenlijk en op korte termijn een belangrijke stap om de in de Woondeal Zuidelijke Randstad gemaakte afspraken van 100.000 woningen tot aan 2025 ook daadwerkelijk te realiseren.”

-advertenties-

-goede doel-