Bibliotheek Zoetermeer start op 13 december de online Rainbow leesclub voor lhbti-ers van alle leeftijden die van boeken houden. Samen met auteur Eveline van de Putte wordt haar boek ‘Stormachtig stil’ besproken. Iedereen is welkom om online mee te doen op het digitale platform van de bibliotheek.

20201123 Persbericht Rainbow Leesclub 4Het boek ‘Stormachtig stil’ van Eveline van de Putte bevat zevenentwintig bijzondere verhalen van lhbti-ers. Deze bevlogen auteur zal de drie zondagmiddagen online begeleiden. Iedere keer worden er negen verhalen uit het boek besproken, aan de hand van thema’s zoals uit de kast komen, wat betekent vrijheid voor jou, veiligheid, vroeger en nu, vrienden / familie, en het mooiste verhaal.

Door het boek met een groepje te lezen en te bespreken worden er iedere keer weer nieuwe gezichtspunten ontdekt. Het is een fijne manier om je eigen ervaringen en visie met anderen te delen aan de hand van dit boek. ‘Stormachtig stil’ is niet alleen een boek waarin de geschiedenis van roze ouderen naar voren komt, maar het boek is ook goed te vertalen naar de mogelijkheden van nu. Ook worden er op de middagen twee bijzondere genderneutrale gedichten van bekende en onbekende dichters besproken.

Je kunt coronaproof deelnemen aan deze leesclub. Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of laptop met Google Chrome. Je dient wel het boek te kopen. Het is ook mogelijk  een gesigneerd boek te kopen, dit kost € 25,-. De kosten voor de leesclub bedragen € 2,50 per bijeenkomst. In het totaal zullen er drie bijeenkomsten plaatsvinden in de wintermaanden. Kaartjes kun je bestellen aan de balie van de bibliotheek of op de website www.forumzoetermeer.nl onder de zoekterm Eveline van de Putte.

-advertenties-

-goede doel-