Schermafbeelding 2020 11 24 om 12.42.51Zoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Op het menu staan deze keer Vegetarische Christmas Crackers.

Het is inmiddels half december, tijd om het kerstmenu te gaan samenstellen. Ben jij degene die daarvoor door de familie is aangewezen? Dan is het slim om hier op tijd mee te beginnen! Een goede voorbereiding scheelt enorm in de stress in de keuken. Zeker als jij bent aangewezen om dit keer het kerstdiner op tafel te zetten. Of een deel ervan zoals wij thuis doen. Wij vieren kerst bij mijn schoonfamilie en daar verdelen wij de taken. Herkenbaar! Maak jij een voorgerecht, hoofdgerecht of dessert?  Dit vegetarische kerstgerecht is perfect als voorgerecht tijdens de feestdagen.

Gezonde christmas crackers als kerst voorgerecht

Hoe leuk zijn deze Christmas crackers!Je kent ze natuurlijk van de wensen die er voor zitten als je ze opentrekt. Maar deze kun je gewoon helemaal op eten.Ga jij deze Christmas crackers ook met de kerst op tafel toveren?

Ingrediënten voor 4 Christmas crackers:
8 vellen filodeeg
250 gram pompoen
80 gram feta
3 tl hummus
60 gram ongezouten cashewnoten
50 gram kikkererwten
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gedroogde rozemarijn
40 gram rozijnen
1/2 tl honing
gemalen peper & zout
Olijfolie

Extra nodig:
Bakplaat
Touw die tegen hitte in de oven kan

 

BEREIDINGSWIJZE:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snij de pompoen in kleine stukjes en plaats in een ovenschaal. Besprenkel met ongeveer 2 tl olijfolie en 1 tl rozemarijn en schep goed door elkaar. Plaats de bakplaat voor 20 minuten in de oven.

3.Schep de feta, hummus, stukjes cashewnoten, kikkererwten, komijnzaad, rozijnen, honing en een snuf zout en peper door elkaar.

4. Wacht tot de pompoen klaar is en maak vervolgend het filodeeg klaar. Plaats twee lagen filodeeg vellen boven op elkaar en smeer elke           laag in met een beetje olijfolie.

5. Schep de stukjes pompoen door de vulling heen zodat we de filodeeg crackers kunnen gaan vullen/vormen.

6. Plaats drie eetlepels met de vulling in het midden van de korte kant van het filodeeg. Ongeveer 1 1/2 cm van de rand af.  Houd ook twee á drie cm vrij aan beide kanten, zodat je deze zoals op de afbeelding nog met een touwtje kan dicht knopen.

7. Rol vervolgens de rol dicht door simpelweg de 1 1/2 cm rand (die we hadden vrijgehouden) over de vulling heen te rollen en door te rollen tot al het hele vel opgerold is. Knoop dicht met een stukje touw, doe dit voorzichtig.

8. Smeer de bovenkant van de Christmas Crackers nog in met wat olijfolie.

9. Plaats de Christmas Crackers op een bakplaat en schuif deze plaat voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. Tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben gekregen natuurlijk, want daar houden we van! Prachtige resultaat, toch?

Eet smakelijk,
KellySchermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59

 

Wijn & Bier tip: Wijn tip van Spicy: Pompoen heeft een zachte lichtzoete smaak. Belangrijk is dat deze smaken niet onderdrukt worden door de wijn. Kies daarom voor een witte wijn met frisse zuren, maar niet te veel. Een veilige keuze is een Pinot Blanc

Bier tip van Sweet: Je zou het niet meteen denken maar een Porter past heel erg goed bij pompoen. Dus kies zelf een lekkere Porter bij dit voorgerechtje. Onze lokale brouwers LVR hebben bijvoorbeeld een lekkere Porter de Black Brian.

Geen zin om met kerst zelf te koken?
Je kunt bij Class by Jofel je kerstmenu bijvoorbeeld bestellen. Maar ook genoeg andere restaurants in Zoetermeer kunnen het kerstmenu voor jullie verzorgen. Kijk daarvoor ook even in de lijst met restaurants hier op de website.

-advertenties-

-goede doel-