Screenshot 20201029 084738 Instagram copyZoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Op het menu Courgette rolletjes lasagne met jackfruit.

Kennen jullie jackfruit al?
Het is een nieuwe vleesvervanger die veel word gebruikt als vervanging voor draadjesvlees. Het vruchtvlees kan je makkelijk uit elkaar trekken waardoor het er erg op lijkt. Wij zijn thuis gek op jackfruit, jaarrond verkrijgbaar in de supermarkt, handig in blik van faitrade original. Je kunt er super mee variëren en heerlijke recepten mee maken.


Wat meer over de jackfruit:
Ze groeien het hele jaar door aan grote bomen in Thailand. Het vruchtvlees van jackfruit neemt makkelijk alle smaken op, waardoor je het heel makkelijk kan kruiden en marineren. Als je het lang genoeg laat sudderen krijgt het een vlezige structuur! Het lijkt dan echt op stoof! Dit is dan ook ideaal voor iedereen zowel de vegetariër als de echte vleeseter. Schotel dit maar eens voor en ze zullen er meteen gek van zijn, hier thuis namelijk wel! Je vindt jackfruit bij diverse supermarkt zoals Ah, Spar en Deen in het peulvruchten schap, ook leverbaar via Picnic.

Ingrediënten :
• 3 courgettes in de lengte in dunne plakken
• zout en peper
•1 el olijfolie
•1 blik Fairtrade Original Jackfruit in stukken gescheurd
•1 ui fijngesnipperd
•2 teentjes knoflook geperst
•1 tl Italiaanse kruiden
•250 g ricotta
•150 g mozzarella geraspt
•150 g Parmezaanse kaas geraspt
• geraspte schil van ½ citroen
• 350 ml passata (basilicum)
• verse basilicum om te garneren .

Bereiden


1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de plakken courgette op je werkblad en bestrooi ze met zout. Laat ca. 15 minuten intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier – het zout zal vocht van de courgette onttrekken.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het jackfruit, de ui, de knoflook en de Italiaanse kruiden ca. 2-3 minten op middelhoog vuur.

3. Meng in een kom de ricotta, de mozzarella, ⅔ van de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en het jackfruit mengsel door elkaar. Verdeel de passata over de bodem van de ovenschaal en schep op iedere plak courgette wat van het ricotta mengsel. Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy copyRol de plakken op en zet ze rechtop in de saus. Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en bak ca. 25 minuten in de oven tot de ricotta goudbruin kleurt. Garneer het gerecht met vers basilicum.
Eet Smakelijk!

Biertip Sweet: een lekkere tripel.
Wijntip Spicy: Teoria Reserva, dit is een zware rode wijn die de pulled jackfruit omhoog brengt.

Sweet & Spicy

Geen zin om te koken? Onze afhaal/bezorgtip deze week is De Heeren van Soetermeer
Buiten heerlijk vlees hebben ze ook een beetje vega opties. Al zouden wij wel echt voor het vlees gaan hier.20201024 175931

Je kunt ook een kijkje nemen op de afhaal/bezorg lijst van Zoetermeer actief: Steun-de-horeca-update-oktober-2020

 

-advertenties-

-goede doel-