WoonvormenHoe willen senioren wonen? Tijdens een online lezing van het ArchitectuurPunt vertelt Peter Boelhouwer (hoogleraar Volkshuisvesting) over de verschillende woonwensen van senioren. En Yvonne Witter (ZorgSaam Wonen) vertelt over hoe mensen plezierig met elkaar ouder worden.

Zolang mogelijk thuis of toch liever wonen in een appartement of speciale woonvorm? In Zoetermeer is een flink tekort aan geschikte woningen voor senioren. De vergrijzing is hier bovengemiddeld hoog omdat de vele mensen die in de jaren 1970 naar de groeikern trokken, nu op leeftijd zijn. Vroeger verhuisde je dan naar een verzorgingshuis. Dat is echter niet meer vanzelfsprekend. Senioren blijven steeds langer zelfstandig wonen en krijgen indien nodig zorg thuis. Maar lang niet altijd is de woning geschikt. De wijken Buytenwegh, De Leyens en Seghwaert hebben bijvoorbeeld veel bovenwoningen die alleen per trap bereikbaar zijn. Er is behoefte aan nieuwe levensloopbestendige woningen. Bij voorkeur in de buurt van voorzieningen en zorg.


Het ArchitectuurPunt biedt in samenwerking met de bibliotheek Zoetermeer de lezing online aan, via een livestream vanuit het Forum. Het is hierbij mogelijk online vragen te stellen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.architectuurpuntzoetermeer.nl.


Datum: 4 november 2020
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Online – vanuit het Stadhuis Forum, Stadhuisplein 1, Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-