20201021 21111De winnaar van de Zoetermeerse Actie(f) Tas van de maand oktober is Brenda Marijs geworden. Zij kreeg haar prijs uitgereikt door wethouder van economie, onderwijs en P&O, Jan Iedema. De Actie(f) Tas wordt mogelijk gemaakt door ruim 30 sponsors.


Brenda was aangenaam verrast toen ze via Facebook zag dat zij de loting had gewonnen. De Actie(f) Tas zit vol met de meest uiteenlopende cadeaus en heeft een waarde van ruim 300 euro. Naast de mooie inhoud van de Tas is er ook de overhandiging die je een belevenis mag noemen. Deze keer werd de Tas uitgereikt in het Forumcafé dat momenteel gesloten is voor bezoekers, maar voor de uitreiking even beschikbaar was. Wethouder Iedema was bereid speciaal voor de uitreiking naar het Forum te komen.

Na de officiële overhandiging bleef de nieuwsgierige wethouder nog even zitten, om samen met de winnares de tas uit te pakken. Wethouder Iedema:  "Ik ben positief verrast over de hoeveelheid prijzen. De winnares is voorlopig onder de pannen om alle leuke activiteiten in de tas te gebruiken. De ondernemers krijgen niet alleen reclame via de tas, maar ook een boost en promotie voor het lokaal kopen.”

De Zoetermeer Actie(f) Tas past allang niet meer in een tas, maar de winnares kreeg er een stevige boodschappenkrat bij van Albert Heijn, om alles gemakkelijk te vervoeren. In de tas passen wel de waardebonnen voor bijvoorbeeld de Wereldwinkel, Guitarmate en een verhalenverteller aan huis, maar de vier biertjes van LVR Breweries en de verse groenten en fruit moesten toch echt in de krat meegegeven worden.

 

Weg geven

tas bloemetjeBrenda wilde de tas graag winnen om de cadeaus weg te geven aan mensen die het hard kunnen gebruiken. Brenda: “Als vrijwilliger help ik bij Stichting iedereen een maaltijd, buiten de maaltijd die ze daar krijgen kunnen deze mensen, een leuk cadeautje wel gebruiken. De bloemen en het fruit gaan naar mijn moeder, juist oudere mensen verdienen wat extra aandacht. En de yoga waardebon ga ik aan een vriendin geven die het hard nodig heeft. Over de rest ga ik rustig nadenken, de inhoud van de tas is enorm veel, dat had ik allemaal niet verwacht. Een ding weet ik wel zeker de ukele les die hou ik echt zelf!"

“Bij de start van de Zoetermeer Actie(f) tas merkten we al snel dat het enthousiasme bij ondernemers groot is. Het is dan ook een leuke laagdrempelige samenwerking tussen ons en de sponsors. Ondernemers doneren een artikel, dienst of voucher voor een bepaalde periode waarbij wij als Zoetermeer Actief op onze site en social media reclame maken voor de tas en ondernemers. Waarbij we vooral het lokale kopen en ervaren promoten. In de tas zitten ruim 30 cadeautjes, die uitnodigen tot weggeven waarbij de tas dus ook een sociale tas is geworden”, legt Monica Lausberg van Zoetermeer actief uit.

In de Zoetermeer actie(f)tas is zeker nog ruimte voor ondernemers die het leuk vinden om mee te doen. Ken of ben je ondernemer die ondernemer die graag de samenwerking aangaat? Neem dan contact op met Monica Lausberg 06-41760724.

Foto links: Brenda geeft het bloemetje aan haar moeder

-advertenties-

-goede doel-