20180929 133344 copyZoetermeer gaat deze zaterdag terug in de tijd met de Historische Markt op het Marktplein. Het Historisch Festival kan met deze markt, op iets kleinere schaal, gewoon doorgaan: met muziek, ouderwetse hapjes, leuke kraampjes, een koetsrit en vele historische figuren die de Markt zullen gaan bevolken.

Van 12 tot 17 staan er vele kramen op de markt met allerlei bijzondere koopwaar. Van zwaard tot kruidenmengsel, van kleding tot wierook, er is van alles te vinden. En vergeet vooral de vele lekkernijen niet, zoals het befaamde schoorsteenbrood en tientallen worstsoorten.

Voor gezellige en historische muziek zorgen de Keltische en Ierse klanken van Rain Dove, de muzikale piraten van Plunder, De Kelten zonder Grenzen en Cathinca van Sprundel met Keltische harpmuziek. De muziek klinkt vanaf het Dobbe-eiland.

Vanaf de Markt vertrekt Stalhouderij Hanemaaijer met koetsritten door het oude dorp. Deze historische koetsritten zijn te reserveren via koetstochtenhistorischzoetermeer.entranz.nl en kosten 25,- per koets, maximaal 4 personen.

-advertenties-

-goede doel-