back to schoolHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: back to skool!


De zomervakantie zit er alweer bijna op. De scholen zijn weer gestart. Het is belangrijk dat je met een goed gevoel het schooljaar start. Wij geven je graag een aantal tips:


Corona
Iedereen die terug van vakantie is gekomen uit een land met een oranje of rood reisadvies wordt geadviseerd 10 dagen in quarantaine te gaan en zich te laten testen. Mocht je klachten hebben, blijf dan thuis en laat je testen.


Slaapritme
Misschien ben je tijdens je vakantie laat gaan slapen. Probeer een slaapritme op te bouwen waarmee je weer makkelijk vroeg op kan.


Rustig beginnen
Probeer de eerste weken van school niet te veel activiteiten in te plannen. Zo kan je rustig wennen aan het schoolritme.


Spannend
Terug naar school na de zomervakantie is altijd leuk maar ook een beetje spannend. Dit jaar extra vanwege het coronavirus en de steeds veranderende maatregelen. Het is allemaal anders en iedereen gaat er ook anders mee om. Je hebt gevoelens, spanning en onzekerheid en dat kan best lastig zijn. Bespreek dit met anderen, je zult merken dat er veel mensen met onzekere gevoelens rondlopen.


Heb je nog meer vragen over school of omgaan met stress en corona bel of kom gerust langs. Maak wel even een afspraak door te bellen/mailen/whatsappen

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 070-2053500
Whatsapp: 06-15888955

-advertenties-

-goede doel-