i Nn8vTLF X3De Vredesweek Zoetermeer start aanstaande zaterdag met de Vredeswandeling, maar vraagt een hele week aandacht voor Vrede en verbinding. Ondanks beperkingen door de coronacrisis is de organisatie er toch in geslaagd om een vol en interessant programma samen te stellen.

De Vredesweek start zaterdag 19 september met de Vredeswandeling: een ideale manier om 1,5 meter afstand te houden en toch verbondenheid te laten zien. De wandeling start om 13.30 vanaf het Nicolaasplein (naast Parochiecentrum de Kapelaan) en deelnemers wordt gevraagd om een wandelstok en of een lint van 1,5 meter mee te nemen voor een kunstwerk dat in de tuin van ’t Oude Huis wordt gemaakt.

 

Vredesprijs

Op dezelfde dag, zaterdag 19 september, is ook de uitreiking van de Nationale vredesprijs voor journalistiek. Deze prijs wordt sinds 2003 uitgereikt door het Humanistisch Vredesberaad aan die journalist/programmamarker(s) publicist of cartoonist, publicerend in het Nederlandse taalgebied die is opgevallen door onafhankelijke en kritische berichtgeving.
De vorige prijswinnaar Rudi Vranckx zal op deze zaterdag de prijs overhandigen aan zijn opvolg(st)er. De uitreiking vindt plaats in het Stadstheater, voor een klein gezelschap genodigden, maar is ook online te volgen via de Facebookpagina van de Ambassade van Vrede Zoetermeer: https://www.facebook.com/AmbassadevanVredeZoete

 

Expositie Vluchten naar Vrede

De hele week is de Expositie Vluchten naar Vrede gratis te bezichtigen tijdens openingstijden in het Stadstheater Zoetermeer, museum De Voorde en de bibliotheek Zoetermeer. In deze interactieve tentoonstelling staan de verhalen centraal van vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen om in vrede te leven.

 

Drive in bioscoop

IMG 20200907 113900Samen met Filmhuis Cameo organiseert de Vredesweek een ouderwetse drive-in bioscoop. Je kan je auto parkeren op de parkeerplaats van de SilverDome, lekker achterover leunen en je snacks uit je tas trekken terwijl je geniet van de film. Een drive in bioscoop is een prachtige manier om samen met anderen gezellig en veilig naar een film te kijken op anderhalve meter van elkaar
De Drive in movies The Black Butterfly en The Railway man zijn te zien op dinsdag 22 september om 20.00 uur en 22.00 uur. Kaartjes kosten €20,- per auto en zijn te bestellen via: https://iloz.org/drive-in-movie/

 

Live gestreamde webinars

Experts van PAX en partners uit het buitenland komen samen op de PAX webinars van 22 en 24 september. De interactieve webinars zijn speciaal voor jongeren en worden gehouden via livestream. Op 22 september is er het webinar: De ontwikkelingen in de anti-kernwapenlobby, start om 19.00 uur. 24 september gaat dan het webinar Peace Activism in Iraq van start om 19.30 uur.
Aanmelden kan via de site van de Vredesweek: https://vredesweekzoetermeer.nl/paxcollege-tour/

 

ILOZ avond

Vrijdag 25 september houdt het ILOZ een speciale avond in het Stadhuis-Forum. Er is dan een poëzie-workshop ‘Vrede in gedichten’ van stadsdichter van Zoetermeer Robbert Roos, waar mensen zelf aan de slag kunnen met het schrijven van een gedicht. Deze workshop is van 19:30 tot 21:00 uur, deelname is gratis.
Ook wordt deze vrijdag de ILOZ avond gehouden, met onder andere de uitreiking van de ILOZ-award. Deze avond zal ook online te volgen zijn via: https://www.facebook.com/AmbassadevanVredeZoete

Aanmelden voor de ILOZ avond of de poëzie-workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een gratis ticket te kopen via de website van het forum/bibliotheek Zoetermeer. U krijgt bericht wanneer er voor u een plek beschikbaar is.

 

Nog meer activiteiten


Nóg meer Vredesweekactiviteiten zijn te vinden op de Vredesweek Zoetermeer website: vredesweekzoetermeer.nl

 

Compilatie Vredesweek 2019, door Stefan Ramdharie

-advertenties-

-goede doel-