IMG 1866Natuurliefhebbers kunnen zondag 23 augustus om 14.00 uur weer een rondwandeling onder begeleiding van een gids in de Natuurtuin maken. De wandeling start bij de picknicktafel waar ’t Westpunt stond, in het Westerpark.

Deskundige natuurtuingidsen nemen de bezoekers mee de tuin in en laten zien hoe aantrekkelijk de Natuurtuin aan het einde van dit extreme zomerkwartaal nog steeds is. Er wordt gewandeld in kleine groepen waarbij uiteraard de afstandsregel van 1,5 meter wordt gerespecteerd.

De gidsen zullen zeker langs de nieuwe blikvanger in de Natuurtuin gaan: de groene containers die achterin de Natuurtuin staan hebben een geheel nieuwe look gekregen.
Onderhoudsvrijwilliger Marijke Jaspers heeft met assistentie van haar echtgenoot Erik Jaspers deze onaantrekkelijke metalen ‘dozen’ veranderd in een kunstwerk dat in primaire kleuren, aangevuld met wit en groen, belangrijke elementen van de Natuurtuin in beeld brengt: de schelpenpaden, het riet en het water, de bloemen en natuurlijk het bruggetje
In de afgelopen weken is er door de aannemer en vrijwilligers al veel gemaaid en opgeruimd in de Natuurtuin. Dit om er voor te zorgen dat we ook volgend jaar weer kunnen genieten van een prachtige flora. Maar toch zijn er nog steeds late zomerbloeiers zoals zoals jacobskruiskruid, wilde peen, pastinaak en kattenstaart te bewonderen. Het kruidenmengsel op het insectenveldje is uitgebloeid en wordt volgende maand gemaaid. De wilde appelbomen dragen volop vrucht net als de mispels en de lijsterbes. Binnenkort komen de schapen weer terug in het poldertje.
Rond de insectenhotels zijn nog steeds diverse insecten te zien. Bij mooi weer vliegen er nog volop bijen, hommels en vlinders.

Praktische informatie

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Aanmelden vooraf is niet nodig.
Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin kunt u contact opnemen met Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-