De Live stream zal starten om 13.15 uur, donderdag 2 juli 2020

Lintje oranjeDe Zoetermeerse inwoners die op 24 april tijdens de lintjesregen werden verrast met een Koninklijke onderscheiding, kunnen deze donderdag 2 juli eindelijk in ontvangst nemen. Omdat niet iedereen hier bij aanwezig kan zijn, wordt de uitreiking ook uitgezonden in een live stream.

Voor het eerst in de geschiedenis vond op 24 april, de laatste werkdag voor Koningsdag, de jaarlijkse lintjesregen per telefoon plaats. Burgemeester Lokker verraste op deze dag vijftien Zoetermeerse inwoners met de boodschap dat zij een Koninklijke onderscheiding kregen. Eén inwoner ontving de felicitaties telefonisch van de minister van Defensie.

Donderdag 2 juli komen de ‘Koninklijke’ Zoetermeerders bijeen in het Stadstheater, om alsnog de onderscheidingen in ontvangst te nemen. Door de coronamaatregelen kunnen de lintjes niet opgespeld worden door de burgemeester zelf, maar mogen de partners of huisgenoten van de gedecoreerden deze eervolle taak vervullen.

 

Leden, Ridders en een Officier

Een Koninklijke Onderscheiding wordt uitgereikt aan inwoners voor hun, vaak belangeloze, inzet voor de medemens en de maatschappij. Dit jaar werden tijdens de lintjesregen 16 Zoetermeerse inwoners tot Lid, Ridder of Officier in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.

Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: Mevrouw M.M. van Bruggen-Werkman, De heer E. van Dijk, De heer R. Fatingan, Mevrouw M.J. Fortuijn-Neele, De heer H.C. van der Goes, Mevrouw C. Laheij, De heer J.H.W.G. Leveau, De heer R. Meurs, Mevrouw P.M. Poot - van den Bos, Mevrouw H. Veersma en De heer G.C.G.M. Wennen.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden benoemd: De heer J.E. Graniewski, De heer W.C.M. Kokx, De heer J.E. Korsel en De heer H.P.A. Nawijn.

Tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd: De heer W.C. Borawitz.

 

Livestream

De uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen is donderdag 2 juli vanaf 13.15 uur live te volgen via de website van de gemeente Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-