jiptip juniHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: zomerliefde!

Summer is comming: terrassen weer open en parken vol met zomers geklede jongeren. Iedereen is vrolijk en blijft tot in de late uurtjes op tijdens de zwoele zomeravonden. Je vakantie komt eraan en je hebt meer vrije tijd. Lekker veel afspreken met je vrienden. Misschien word je wel verliefd en ga je met iemand naar bed...

Seks en corona?

Kan je corona overbrengen door seks te hebben? Het lijkt erop dat je het coronavirus niet kunt krijgen of doorgeven via sperma of vocht uit de vagina. Maar je kunt het virus wel doorgeven door te zoenen. Het virus is dus geen soa, maar je kunt het wél doorgeven tijdens seks omdat je dan heel dicht bij elkaar bent.

Soa-testen

Door de maatregelen van het coronavirus kan er voorlopig geen Sense-spreekuur plaatsvinden bij het JIP. Je kunt natuurlijk ook een soa-test doen bij de huisarts, maar als je boven de 18 bent, valt dit wel onder je eigen risico waardoor het niet gratis is.
Het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) begint langzaamaan weer met testen. Wil jij weten of je daar terecht kan voor een test? Bel dan even met het CSG. Dan krijg je een verpleegkundige aan de telefoon die aan de hand van jouw klachten goed kan beoordelen of jij in aanmerking komt voor een test. Je kunt op maandag, dinsdag en donderdag tussen 8:30 en 9:45 bellen op 070-353 66 88 optie 2.

Je kunt het JIP bereiken via:

jip infoMail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 070-2053500
Whatsapp: 06-15888955
Videobellen: Wil jij videobellen met een van de jongerenadviseurs zolang het JIP gesloten is? Dat kan!! Maak wel even een afspraak door te bellen/mailen/whatsappen.

 

-advertenties-

-goede doel-