20200428 18697

Linda, Yvonne en Marissa bij het afscheidsfeestje

Voor Yvonne Broekmeulen, werkzaam bij de gemeente Zoetermeer (Afdeling Vrije Tijd, met o.a. Team Sport en Speelmeer), was dinsdag 28 april de laatste werkdag voor haar pensioen. Door de coronacrisis is een normaal afscheidsfeest nu niet mogelijk en Yvonne ging nietsvermoedend naar haar werk.


Daar werd ze compleet verrast door haar collega’s, die alles hadden versierd en volgehangen met foto’s van Speelmeer door de jaren heen. Naast de Veur is de Speelmeer opslag, hier was een walk-through afscheid georganiseerd door collega’s Marissa Broers en Linda Verboort. Veel collega’s kwamen haar even gedag zeggen en schoven – met ruime afstand- aan in de rij. Binnen stond, achter een grote tafel, Yvonne die handen tekort kwam om alle kadootjes en bloemen in ontvangst te nemen. Yvonne: “Ik was compleet verrast om iedereen weer te zien, had dit helemaal niet verwacht! Ook al is het op afstand, toch is het heel fijn om je collega’s weer te zien en spreken. Ik heb iedereen wel gemist de afgelopen tijd!”

 IMG 0033  IMG 0034


Yvonne Broekmeulen werkt al 34 jaar bij de gemeente en is sinds 2000 betrokken bij Speelmeer, waar duizenden kinderen de afgelopen 20 jaar zijn geweest om lekker te spelen tijdens de vakantie. Yvonne blijft wel betrokken bij Speelmeer, maar dan vanaf de zijlijn als vrijwilliger. Het is ook moeilijk helemaal los te laten, vertelt Yvonne, die al 20 jaar hét gezicht van Speelmeer in de Veur is. Ook was zij verantwoordelijk voor het SpeelmeerPaspoort. Voor de komende editie stonden alle aanbiedingen van de deelnemende clubs en instellingen alweer klaar om geprint te worden, tot de coronacrisis kwam en alles stil legde. Yvonne: “Het SpeelmeerPaspoort kan nu niet gedrukt worden, niemand weet nog wat er in de zomervakantie wel of niet kan. In plaats van de vaste activiteiten hebben we de aanbieders nu gevraagd om online informatie te geven. Dat kan snel aangepast worden als er toch iets meer kan deze zomer.”


Marissa Broers neemt Speelmeer over van Yvonne, samen met de sportcombinatiefunctionarissen. “Het is nog afwachten wat er deze zomer kan, maar Speelmeer blijft bestaan! We stappen wel af van de hele Speelmeerweek in De Veur, dat worden waarschijnlijk 2 dagen en de andere dagen gaat Speelmeer on Tour, bij bijvoorbeeld het VideoGame museum of Attractiecentrum.”

-advertenties-

-goede doel-