Mensen met dementie en hun naastenMuseum De Voorde is door Alzheimer Nederland uitgeroepen tot dementievriendelijk museum. Vanaf maart biedt het museum maandelijks speciale rondleidingen aan voor mensen die kampen met geheugenproblemen: Weet je nog WEL!


Museum De Voorde heeft met ervaringsdeskundigen de speciale ‘Weet je nog WEL!-rondleidingen’ ontwikkeld. Zo kunnen mensen met dementie en hun naasten samen een gezellig uitje beleven en herinneringen ophalen in een veilige en prettige omgeving. In een ontspannen sfeer en in een prettig tempo wordt de tentoonstelling verkend. Even geen zin of even zitten? Geen probleem: niets moet, alles mag. De rondleiders zijn speciaal getraind om goed om te gaan met mensen met een vorm van dementie en flexibel.
De rondleidingen vinden plaats op: 11-03, 08-04, 27-05, 24-06, 08-07, 05-08 van 10:30 – 11:30. De kosten zijn: Kosten: €8,50 (incl. koffie/thee, entree museum en speciale rondleiding).


Museum de Voorde

Museum De Voorde verzamelt populair design van de jaren 50 tot nu dat symbool staat voor de ontwikkelingen in Nederland. Dit zijn voorwerpen die verhalen oproepen om met elkaar te delen. Verhalen die verbinden. De collectie van het museum neemt je mee terug naar een gezamenlijk verleden. De tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ is voor veel bezoekers een feest der herkenning. Als je kampt met dementie, geeft dit houvast.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 079-3164735 tot een week voor de gewenste datum. Per rondleiding kunnen max. 10 pers. deelnemen. De rondleidingen kunnen op verzoek ook voor groepen georganiseerd worden.

-advertenties-

-goede doel-