DSC 0449Stadsboerderij De Weidemolen bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit met een winterfeest op zondag 8 maart. Het feest was eerder gepland in februari, maar kon toen niet doorgaan door het slechte weer. Dit weekend wordt gehoopt op beter weer zodat het jubileum in stijl gevierd kan worden.


Wethouder Jakobien Groeneveld opent op 8 maart om 13:30 uur de fototentoonstelling ‘10 jaar Stadsboerderij De Weidemolen’ op het feest. De hele boerderij zal worden omgetoverd tot een winter wonderland met een schaatsbaan, spelletjes met een winters thema, een foodtruck en een gezellig kampvuur waar je een lekkere marshmallow kunt roosteren.
In de stal kan je voor de vogels een voederkrans maken die je in de tuin of op het balkon kunt hangen. De toegang naar de boerderij is gratis. Voor spelletjes heb je een spelletjeskaart nodig. Deze kost 3 euro en is gratis met de ZoetermeerPas. Het feest is van 13:00 - 16:00 uur.

 

Nieuwe kaart Brasserie

DSC 0446De brasserie op De Weidemolen heeft deze dag voor het eerst haar nieuwe kaart. Tijdens het feest op 8 maart verwennen zij de bezoekers met warme chocolademelk of andere speciaal voor deze dag gemaakte versnaperingen.
Bij Brasserie De Weidemolen werken cliënten van Teamwerk Zorg, de Gemiva-SVG-Groep en DSW Rijswijk en Omstreken. Het personeel is vanaf eind 2019 aan het proefdraaien en is inmiddels goed op elkaar ingespeeld. Naast een kopje koffie en lekker eten kan de locatie ook geboekt worden als ‘sociale vergaderlocatie’. Op sociale vergaderlocaties werken mensen met een arbeidsbeperking. Wanneer organisaties De Weidemolen gebruiken als vergaderlocatie verrichten mensen met een verstandelijk beperking ondersteunend werk.

Cliënten werkzaam bij De Weidemolen leren veel. Ze kunnen kiezen uit diverse werkzaamheden. Zo kunnen ze mensen bedienen, lunches en borrels verzorgen en werken met dieren op de kinderboerderij. Belangrijker nog, ze doen net als anderen mee in de maatschappij. Meer informatie over vergaderen bij De Weidemolen is te verkrijgen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Sophie de Haan

-advertenties-

-goede doel-