filmavond soroptimistIn samenwerking met Cameo Filmhuis en het Stadstheater Zoetermeer organiseert Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. een mooie en indrukwekkende filmavond. De opbrengst van deze avond is bestemd voor het steunen van projecten die de positie van vrouwen en meisjes verbeteren.


De film The Third Wife wordt vertoond op zaterdag 14 maart om 20.00 uur, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2020. Deze film met Nguyen Phuong Tra My en Mai Thu Huong Maya, onder regie van Ash Mayfair, speelt zich af in het rurale Vietnam van de 19e eeuw. Het is een sensueel, betoverend en fijngevoelig drama over een gedwongen huwelijk. De 14-jarige May wordt de derde vrouw van een rijke zijdekweker. Ze hoopt zijn zoon te baren en zo haar positie tussen de andere vrouwen te verstevigen. Als deelgenoot van de trauma’s en intriges in het patriarchale polygame huishouden moet zij kiezen tussen leven in veiligheid of in vrijheid. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website van het Stadstheater, www.stadstheater.nl  en filmhuis Cameo, www.filmhuiscameo.nl  en kosten € 12,50 per stuk.


De opbrengst van deze avond is bestemd voor het steunen van projecten die de positie van vrouwen en meisjes verbeteren. Zo steunt de Soroptimist Club o.a. de vrouwenopvang in Zoetermeer van Stichting Perspektief. De vrouwen en kinderen in deze opvang hebben vaak op stel en sprong hun eigen huis moeten verlaten vanwege huiselijk geweld. Zij komen dikwijls vanuit een andere regio om hier veilig te zijn. Meestal hebben zij niets kunnen meenemen. Van de opbrengst worden onder andere toilettasjes met eigen spulletjes en een knuffel voor de kinderen gekocht. Daarnaast krijgen de vrouwen en hun kinderen de zogenoemde praatboeken voor kinderen, een 'financieel weer op orde' map en een wegwijsmap voor de nieuwe stad waarin ze nu wonen. Dit alles om een nieuwe start te maken voor een nieuwe toekomst.

-advertenties-

-goede doel-