Bestuur YFZ copyMargo Geelhoed en Pritha Maheswari tekenden 20 februari de papieren bij de notaris voor de officiële start van stichting Yoga festival Zoetermeer. De stichting promoot Yoga in de breedste zin van het woord en wil een festival organiseren waarvan de opbrengst zal worden gedoneerd aan een goed doel.

Yoga festival Zoetermeer startte in 2019 als een spontane actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Batten. Dat jaar werd bij de kleinzoon van Margo de ziekte van Batten geconstateerd, een slopende, dodelijke stofwisselingsziekte bij kinderen. Om geld voor onderzoek in te zamelen organiseerde Margo samen met Pritha een Yogafestival. Ondanks de korte voorbereidingstijd was de respons overweldigend.

Dit jaar pakken de dames het grootser aan en startten al vroeg met de voorbereidingen. De eerste stap was om via JHD Notarissen een stichting op te richten om het festival te formaliseren. Het festival zal worden gehouden op zondag 21 juni 2020 bij Dekker Zoetermeer, waar zowel binnen als buiten voor jong en oud tegen betaling activiteiten worden georganiseerd. De opbrengst van het festival zal wederom voor Stichting Beat Batten zijn, die dit zal gebruiken voor onderzoek naar de ziekte.


YFZ2020 copy

Het festival is vrij toegankelijk

Naast de diverse lessen en workshops zijn er lezingen die ook voor de geoefende Yogi interessant zijn. Er is een hippie markt waar kunnen leuke inkopen worden gedaan. De restaurants verzorgen healthy foods hapjes, terwijl de kinderen zich vermaken bij de diverse speelmogelijkheden. Maar niet onbelangrijk is dat bezoekers die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met de vele facetten van yoga, zich kunnen oriënteren en in contact kunnen komen met verschillende aanbieders.

 

Het goede doel Stichting Beat Batten

Batten is een stofwisselingsziekte die bij jonge kinderen o.a. blindheid en dementie veroorzaakt. Kinderen worden in de regel niet ouder dan 15 tot 25 jaar. Helaas is er op dit moment niets wat de ziekte kan vertragen, stoppen of genezen. Omdat er wereldwijd weinig kinderen de ziekte hebben, is er ook weinig geld beschikbaar. Stichting Beat Batten zet zich daarom in om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke en dodelijke ziekte.


beat copy

-advertenties-

-goede doel-