Stefano 1De Zoetermeerse ijsmaker Stefano Zuliani (29) opent zaterdag om 12.00 uur zijn tweede ijszaak in het Stadshart. De ijswinkel komt op de plek waar eerder Cinnabon zat, en is vlakbij publiekstrekkers als AH-XL, Mediamarkt en Primark gevestigd.

Stefano droomde allang van deze plek: “Er zijn heel veel passanten in dit stuk Stadshart. Op een gegeven moment nam ik contact op met Cinnabon en zijn wij tot overeenstemming gekomen.” Gedurende acht maanden gaat Stefano in zijn nieuwe zaak 24 soorten ijs verkopen. In de wintermaanden wordt dat aantal teruggebracht tot de helft en gaat hij oliebollen en appelflappen aan de man brengen. In de kersttijd komen daar ijstaarten bij.  

Natuurlijk vragen wij aan Stefano wat zijn ijs onderscheidt van dat van Pavarotti Dolce aan de andere kant van het Stadshart en dat van andere ijszaken in Zoetermeer. Hij legt uit: “Ik ben de enige die werkt met verse melk van de boer. Wij kopen onze boerenmelk al jaren bij boerderij Sol in Hazerswoude. Ook bijzonder is, dat wij alleen werken met natuurlijke ingrediënten en natuurlijke kleurstoffen. Voor ons hazelnootijs werken wij bijvoorbeeld met echte hazelnoten. In het Stadshart komen wij met een nieuwigheidje: blauw ijs dat is gekleurd met een natuurlijk product uit de zee.”

WhatsApp Image 2020 02 22 at 10.21.08Sinds 2017 heeft de Zoetermeerder een goedlopende ijszaak in de Dorpsstraat. Stefano heeft zijn activiteiten ook uitgebreid naar de horeca. Zo is zijn ijs in Zoetermeer ook te proeven bij restaurant Aa-Zicht en Stan en Ollie in Oosterheem. Hij verkoopt tevens aan zaken in Gouda en Amstelveen.

Eerder deelde Stefano met Zoetermeer Actief zijn droom om een ijszaak te beginnen waar het ijs in de zaak zelf wordt gemaakt. “Die droom hoop ik nog steeds waar te maken. Maar de prioriteit ligt nu bij het Stadshart.” Volgend jaar ook wil Stefano weer gaan meedoen aan een grote ijswedstrijd in Italië.” Eerder won hij er een mooie tweede prijs met zijn amandelijs.

Stefano is de vierde generatie van een Italiaanse familie uit de Noord-Italiaanse stad Friuli. Zijn opa begon als terrazzowerker (terrazzo is een soort mozaïek) in Den Haag. Stefano’s vader ging in Zoetermeer als terrazzowerker aan de slag. Ook Stefano werkte in dit beroep, maar heeft zich nu helemaal op het ijs gestort. In maart 2017 begon hij, nadat hij in Zoetermeer ijs ventte vanuit een ijskar, met Zuliani’s in de Dorpsstraat.

Komende zaterdag, de openingsdag, geeft Stefano de tweede bol ijs gratis weg tussen 12.00 en 14.00 uur.

Tekst: Christa van der Hoff

-advertenties-

-goede doel-