isjsijsKassav' vond begin jaren tachtig de muziekstijl ‘Zouk’ uit. De basis was de lokale carnavalsmuziek van Guadeloupe en Martinique, aangevuld met andere Caribische muziek, disco en funk. Hun muziek is ritmisch swingend en brengt je in Caribische sferen. Kassav’ staat 11 april in het Zoetermeerse Silverdome.


De grootste hit van Kassav’ is ‘Zouk La Sé Sel Medikaman Nou Ni’ wat wil zeggen: ‘Zouk is het enige medicijn dat wij hebben’. De band lééft voor Zouk en trekt jou mee in het feest.
De band treedt 11 april op in het Silverdome met verschillende bands in het voorprogramma, zoals Cache Royale en Diamonds 2000. Om de sfeer compleet te maken is er een ruim foodcourt met een breed aanbod aan lekker eten. Zo is er veel lekkers te vinden op Surinaams en Caribisch gebied, maar ook een lekkere Hollandse bak friet is er te vinden.

Over Kassav’

kassav alleen fotoHet woord Kassav’ komt uit het Kweyol (Frans-Creools) en wil zeggen: ‘ronde, platte cassavekoek met kokos.’ Sinds de oprichting van deze formatie uit Guadeloupe en Martinique, verspreidde de populariteit zich snel. Eerst over het Caribische gebied en later ook naar Afrika en Europa. De aanstekelijke sound van de Franstalige band bleek een succesformule. De basisformatie van Kassav’ bestond uit Pierre-Edouard Décimus, Freddy Marshall en Jacob Desvarieux, maar in de loop der jaren hebben vele muzikanten zich aangesloten of speelden mee als gastmuzikant. Het aanstekelijke ritme en echte ‘Kassav’- gevoel’ bleef en de groep maakte meerdere wereldtournees om voor hun fans over de hele wereld te spelen.
Kassav’ viert dit jaar het 40-jarig jubileum en wordt nog steeds op handen gedragen door de vele fans: de bandleden peinzen er niet over om te stoppen.

 

Kassav’ Concert ‘C’est la vie’

Zaterdag 11 april 2020, deur open om 20:00 uur, show start om 23:00 uur, afterparty tot 04:00 uur.
Silverdome Zoetermeer, Van der Hagenstraat 20
Tickets via: www.i-ticketz.com https://www.i-ticketz.com/Event/Index/2724
Tickets vanaf €38,- (early bird ticket), €45,- (regular, mét toegang tot de tribune), €75,- (VIP kaarten, toegang tot Deck balkon).

-advertenties-

-goede doel-