PHOTO 2020 02 10 16 56 59 1Walking Dinner is inmiddels een begrip in de Ruivenstraat gelegen in Oosterheem. Een leuke en makkelijke manier om je buren in de straat te leren kennen. Het concept is eenvoudig, volgens initiatiefneemster Loes van den Brandt. Uitgangspunt is een 3-gangen diner waarbij elk huis een gang maakt.

De buren die deelnemen kunnen aangeven welke gang ze willen maken: voor-, hoofd-, of nagerecht. “En wat dat dan wordt is geheel naar eigen idee, we werken daarbij met gesloten beurzen”, vertelt Loes enthousiast. “Op de dag zelf starten we in een van de huizen en door middel van lootjes trekken bepalen we, wie waar gaat eten. Het voorgerecht wordt om 6 uur opgediend en na een uur wordt er van huis gewisseld voor de volgende gang. Het eindigt gezamenlijk, rond middernacht, in een huis waar nog een borrel gedaan wordt.”
Loes houdt met buurvrouw Femke bij wie ermee doet en houdt eventuele allergieën bij. Voor de rest moet het vooral simpel en gemoedelijk blijven. Het motto is dan ook: vrijheid blijheid.

 PHOTO 2020 02 10 16 56 59  PHOTO 2020 02 10 16 56 59 2

 

Loes heeft het idee van haar zus, die Walking Dinners is gaan houden in haar straat in Leiden. Het idee sprak haar gelijk aan en 3 jaar geleden startte ze met dit initiatief in de eigen straat in Oosterheem. De eerste keer alleen met buren die zij al wat beter kenden. Loes: “Tijdens gesprekken met andere buren vertelden wij over het idee en nodigden hen uit om ook mee te doen. Dit jaar deden er in totaal al 11 huizen mee!”

Dat het samenviel met Gluren bij de Buren was puur toeval volgens Loes: “Februari is ooit gekozen omdat we elkaar in de winter minder zien. Zomers blijf je langer buiten en hou je sneller een praatje met elkaar. Maar een Walking Dinner kun je natuurlijk op elke moment houden. Het is een ongedwongen, leuke manier om je buren te leren kennen!”

-advertenties-

-goede doel-