Raadzaal865A1546Het politieteam Zoetermeer krijgt een nieuw districtsbureau, waar ook de recherche in gehuisvest wordt. De gemeente Zoetermeer en politie-eenheid Den Haag tekenden 28 januari 2020 een intentieovereenkomst om een nieuw politiebureau in Zoetermeer te realiseren.


Het huidige politiebureau aan het Burgemeester Wegstapelplein voldoet niet meer aan de eisen die de politie stelt aan de huisvesting. In de afgelopen periode zijn meerdere opties onderzocht. Voor een bureau dat geschikt is voor de politie nu en in de toekomst, blijkt de bouw van een nieuw pand de beste oplossing. De voorkeur voor de nieuwe locatie voor het nieuwe bureau gaat uit naar een deel van het huidige parkeerterrein aan de Denemarkenlaan. Vanaf deze centrale locatie heeft de politie goede aansluiting op de hoofdwegen van Zoetermeer. Als de verdere uitwerking positief is en de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, start de bouw van het nieuwe politiebureau medio 2021. De verwachting is dat het nieuwe bureau in 2023 klaar is.

 Raadzaal865A1536  Raadzaal865A1559


Goed nieuws

Waldo de Boer, hoofd van het district Zoetermeer / Leidschendam-Voorburg is verheugd: “Ik ben erg blij dat ons districtsbureau een nieuwe, centrale locatie krijgt. Met het nieuwe pand zijn we goed voorbereid op de toekomst. Daarnaast is het goed nieuws voor de inwoners van Zoetermeer. Met dit nieuwe bureau zijn we goed in staat om de inwoners van de stad goed te blijven bedienen en de stad veilig en leefbaar te houden.”

 

Gezamenlijk belang

Burgemeester Charlie Aptroot is tevreden dat er een nieuw politiebureau komt. “Met deze intentieovereenkomst geven we aan dat we als politie en gemeente samen het belang zien van een up-to-date politiebureau in onze gemeente. Ik hoop dat er over een aantal jaar een nieuw, goed en mooi politiebureau staat.”

-advertenties-

-goede doel-