vuurwerk afvalDe totale schade aan gemeentelijke eigendommen tijdens de afgelopen jaarwisseling is nog niet definitief vastgesteld, maar voorlopig lijkt deze mee te vallen. Het bedrag komt met € 49.836,- voorlopig lager uit dan de € 65.249,- van 2018/2019.


Naast de schade aan de gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling, was er echter ook grote schade door twee branden. Bezoekerscentrum ‘t Westpunt brandde in de nacht van 30 op 31 december af en van de grote brand aan de Industrieweg is nog niet bekend of deze gerelateerd is aan de jaarwisseling. Er is € 100.000,- aan de schade aan het bezoekerscentrum, het schadebedrag van de brand bij Koot en Shurgard aan de Industrieweg is nog niet bekend.


Voormaatregelen

Elk jaar neemt de gemeente in samenwerking met verschillende partners maatregelen om ervoor te zorgen dat de jaarwisseling zo prettig en veilig mogelijk verloopt. In de periode voorafgaand aan de jaarwisseling is veel brandbaar materiaal weggehaald. Hierbij is nauw samengewerkt door politie, brandweer, Handhaving, buurtpreventie en Afvalinzameling. Daarnaast zijn diverse voertuigwrakken verwijderd door team Handhaving.


Vuurwerkshow

Dit jaar is er voor de vierde keer een vuurwerkshow georganiseerd. De vuurwerkshow heeft dit jaar tussen de 2.000 en de 2.500 bezoekers getrokken. Dit aantal komt overeen met het aantal bezoekers van vorig jaar.


Vuurwerkvrije zones

Net als vorig jaar zijn het Stadshart en zeven andere gebieden aangewezen als vuurwerkvrije zone. De handhaving van de vuurwerkvrije zones was belegd bij team Handhaving en zij zijn hierbij ondersteund door particuliere beveiligers. Het handhaven van de vuurwerkvrije zones is goed verlopen, volgens de gemeente.

 

Jongerenfeest

Het jongerenfeest dat elk jaar in opdracht van de gemeente wordt georganiseerd is goed verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Bijna 1700 jongeren tussen de 16 en de 22 jaar hebben dit jaar het feest in Silverdome bezocht.

-advertenties-

-goede doel-