Appeltjes van OranjeJobHulpMaatje Zoetermeer maakt kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf vandaag kan het Zoetermeerse publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te
stemmen op JobHulpMaatje als favoriet.

Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 15 januari 23.59 uur via http://stem.oranjefonds.nl/jobhulpmaatje

 

Maatjes ben je samen

Dit jaar is het thema van JobHulpMaatje ‘Maatjes ben je samen’. Er zijn veel mensen die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het vinden werk. Een JobHulpMaatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die naast een werkzoekende staat. Een maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee over mogelijkheden om (on)betaald werk te vinden.

 

JobHulpMaatje

Inge van Brandwijk, maatje van het eerste uur: “Het is natuurlijk niet zo, dat als je je bij JobHulpMaatje aangemeld als werkzoekende, een baan gegarandeerd is. Uiteindelijk is het de werkzoekende zélf die in actie moet komen om te gaan solliciteren en gesprekken aan te gaan. Soms blijkt het dat een deelnemer nog helemaal niet aan werk zoeken toe is. Dan moet er soms eerst op een ander vlak hulp geboden worden. In de praktijk zien we wel dat 50% van de deelnemers een baan vindt. Dat is toch fantastisch? Er zijn mensen uit een sociaal isolement gekomen. Ze ‘doen weer mee’ in de maatschappij. En zo kan ik nog wel even doorgaan met de impact die JobHulpMaatje heeft.”

 

Koningin Máxima

Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

-advertenties-

-goede doel-