Schermafbeelding 2020 11 23 om 11.22.09Zaterdagmiddag 21 november 2020 kreeg de politie een melding binnen over een voertuig die tegen een pilaar was gereden op de Luxemburglaan, waarbij de bestuurder bekneld zou zijn. Bij aankomst bleek de bestuurder niet in het voertuig te zitten maar te zijn gevlucht. Zie artikel: https://bit.ly/396Jfyh

De politie trof op de bewuste plek een ravage aan. Vermoedelijk was de bestuurder de macht over het stuur verloren en kwam op de stoep terecht waar een verkeersbord uit de grond werd gereden. Na een stuurcorrectie is de auto aan de andere zijde van de weg tegen een pilaar tot stilstand gekomen.

Ondanks de zware beschadigingen aan het voertuig en de uitgeklapte airbags had de bestuurder het voertuig kunnen verlaten en was op de vlucht geslagen. Omstanders konden een duidelijk signalement van de bestuurder geven. Inmiddels was een politieteam al onderweg naar het huisadres gekoppeld aan het kentekenbewijs van het voertuig.
Op deze locatie trof de politie een persoon aan die voldeed aan het signalement. Deze persoon bleek slechts 16 jaar oud te zijn en was logischerwijs niet in het bezit van een rijbewijs. De jonge bestuurder wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval en het besturen van een voertuig onder invloed van drugs. De bestuurder is voor al deze feiten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is de verdachte eerst nagekeken door een arts. Daarna is de verdachte gehoord. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

Foto: politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-