Samen met een aantal minderjarige vrienden was een 19-jarige bestuurder onderweg naar het Noord Aa. De jongeman werd door de politie staande gehouden en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit was ook niet de eerste keer dat hij gepakt werd voor joyriding.

joyrider1In de nacht van zondag 2 augustus op maandag 3 augustus hield de politie een 19-jarige aan. Hij bleek zich niet te kunnen identificeren en de politie twijfelde of hij wel in het bezit was van een rijbewijs. Op het bureau bleek dat hij de auto van zijn broer had 'geleend' om met vrienden een drankje te gaan doen bij het Noord Aa. Op het bureau kwamen agenten er achter dat de 19-jarige niet in het bezit is van een rijbewijs en al eerder bleek te zijn gepakt voor het rijden zonder papieren.

Het verhaal van de auto van zijn broer 'lenen' bleek ook anders te zijn. De jongen had de auto stiekem meegenomen, zonder medeweten van zijn broer. 

Gezien deze jongen hardleers is en joyriding verboden, is er een proces verbaal opgemaakt, ook al zag de broer af van aangifte doen wegens joyriding. De officier van justitie zal deze zaak binnenkort beoordelen en daarin meewegen dat dit niet de eerste keer was.

Bron: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-