brand hazerswoudestraat 1Een uitslaande brand aan de Hazerswoudestraat in Oosterheem  is zaterdagmiddag ontstaan door werkzaamheden in de spouwmuur. De brandweer zet meerdere voertuigen en een hoogwerker in om de brand ook van bovenaf te bestrijden. 

brandshoolopvangUpdate 17.30 uur:   De woordvoerder van de brandweer laat weten dat minimaal 4 huizen schade hebben opgelopen. Zes woningen zijn ontruimd. Eén slachtoffer is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Een nabijgelegen school vangt de bewoners van de ontruimde huizen op (foto links). Er is overleg tussen de brandweer en de woningbouwvereniging of er gaten gemaakt kunnen worden in de muur om de brand te kunnen blussen. Een brand in een spouwmuur is moeilijk te blussen omdat deze lang kan blijven smeulen en steeds weer oplaait. 


Zaterdagmiddag 25 juli ontstond er brand in een woonhuis, de brandweer schaalde al snel op naar ‘grote brand’ omdat de brand zich snel uitbreidde. De vlammen sloegen uit de bovenverdieping van een woonhuis aan de Hazerswoudestraat, maar de rook lijkt uit meerdere huizen te komen. Volgens de brandweer is de brand ontstaan door werkzaamheden in de spouwmuur en breidde zich snel uit.

 brand hazerswoudestraat 1  brand hazerswoudestraat 2


De brandweer is met vier brandweerwagens aanwezig om de brand te bestrijden. Ook een hoogwerker werd opgeroepen om van bovenaf de brand te bestrijden en het dak te controleren. Het hele huizenblok werd uit voorzorg ontruimd en ook de straat werd afgezet om het aanwezige publiek op afstand te houden.


Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen bij de brand.

 brand hazerswoudestraat 3  Nablussen
 Time out na eerste blus  Gaten in de muur om te blussen

 

Foto's: Joyce van Loon

-advertenties-

-goede doel-