20200612MvO InzetLFL02 CentrumWest ZTM013Er is inmiddels meer informatie over het steekincident op Centrum West van vrijdagavond 12 juni. Tegelijk met de melding van dit incident was er een melding van een persoon te water en dit blijkt met elkaar verband te houden. Ook is duidelijk dat de politieheli is ingezet voor dit incident.

Lees ons vorige artikel: Steekincident Centrum West

Vrijdag 12 juni was er veel commotie in Zoetermeer. Rond 20.00 uur kwamen verschillende meldingen tegelijk binnen bij de hulpdiensten. Politie en ambulance gingen met spoed naar Centrum West voor een steekincident. Meteen kwam er een traumahelikopter ook naar Centrum West. Niet veel later werd de brandweer gealarmeerd voor een 'persoon te water' bij Voorweg. Het was vrijdag nog onduidelijk of deze twee meldingen met elkaar te maken hadden, maar nu blijkt dat dit wel het geval is.

Het begon bij Centrum West

Het begon allemaal met een ruzie tussen meerdere personen op station Voorweg. Deze groepen verplaatsten zich richting Centrum West. Daar bleek één van de betrokkenen steekwonden te hebben. Het is niet duidelijk of het slachtoffer op Centrum West is gestoken of ergens tussen Voorweg en Centrum West. Mogelijk heeft het slachtoffer nog een stuk gelopen met zijn verwondingen. De groep zou zich na Centrum West verplaatst hebben richting de Van Leeuwenhoeklaan. De meldingen die binnen kwamen waren zo alarmerend dat de hulpdiensten 'code 10' kregen, een code die aangeeft dat er minimaal 10 mensen gewond zouden zijn geraakt.

 

Drie traumahelikopters naar Zoetermeer

20200612MvO InzetLFL02 CentrumWest ZTM002

 Omdat het leek dat er veel gewonden waren, werden er niet alleen een groot aantal ambulances naar het incident gezonden, maar ook drie traumahelikopters. Iets dat zelden voor komt in Zoetermeer.  Zodra de politie enige inschatting kon maken over de situatie, zette slechts één heli de landing in op Centrum West. Uiteindelijk zijn er drie mensen gewond geraakt. Het laatste bericht is dat er twee arrestaties zijn verricht.

 

Verdachte de sloot in?

In eerste instantie kwam er een melding van 'persoon te water' aan de Voorweg, waar de brandweer om hulp gevraagd. Nu blijkt dat de politie een melding heeft gehad dat één van de verdachten in de sloot was gesprongen om de politie te ontvluchten. Door de brandweer werd de hele sloot doorzocht, maar er werd niemand aangetroffen. De politie vroeg assistentie van de politiehelikopter om te zoeken naar verdachten van het steekincident. Na korte tijd is deze heli weer vertrokken. 

Op verschillende plaatsen, zoals bij station Voorweg en Centrum West is door de politie onderzoek gedaan. De toedracht van dit steekincident wordt door de recherche onderzocht. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

-advertenties-

-goede doel-