OngevalAziewegDe politie had de handen vol aan twee verschillende ongelukken op dinsdag 2 januari. Op de Aziëweg kwam een auto in de greppel en op de A12 botste een auto tegen de vangrail en andere auto's aan. In beide gevallen was er alcohol in het spel.

Rond 16.00 uur moest de politie assistentie verlenen bij een ongeval op de Aziëweg, vlak bij het Noord Aa. Het ging hier om een bestuurder van een auto die de bocht had gemist en daarna in de greppel reed. De bestuurder had geluk en kwam met de schrik vrij.

Om 18.00 uur stond de Zoetermeerse politie op de A12 richting Nootdorp ter hoogte van tankstation Knorrestein omdat daar een bestuurder de macht over het stuur kwijt was geraakt en tegen de vangrail reed. Daarna kwam de auto van de vangrail af en raakte andere auto's. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. 

De politie sloot na dit ongeluk alle rijstroken van de A12 richting Den Haag af, om onderzoek te kunnen doen naar het ongeluk. Auto's moesten van de politie over de vluchtstrook rijden om langs de plaats van het ongeluk te komen.

 

De beide bestuurders bleken na een blaastest teveel alcohol op te hebben. De automobilist van het ongeval op de A12 bleek ook positief te zijn bij een test voor verdovende middelen. De beide veroorzakers van deze ongevallen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

OngevalA12

Bron foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-