In Zoetermeer worden op verschillende plaatsen Halloween evenementen en activiteiten gehouden. Wij zetten deze voor jou op een rij in onze speciale Halloween agenda. 

Halloween 2019

 

19 t/m 27 oktober

Griezels en fun op Halloweenkermis

clown 1Tijdens de herfstvakantie – van 19 tot en met 27 oktober – kan Zoetermeer weer flink genieten van de kermis. Net als vorig jaar zal de kermis in het teken staan van Halloween. Gedurende de week vinden er allerlei activiteiten plaats rond het thema Halloween voor jong en oud.

De Floravontuur Halloweenkermis zal staan op het Evenemententerrein aan de Van der Hagenstraat, direct naast de SilverDome. Jong en oud kunnen genieten van uitdagende, leuke en spannende attracties. De hele week kan er naar hartenlust worden gevlogen, geroetsjt, gedraaid, gegraaid en geschoten. Uiteraard ontbreken de diverse eetkramen niet en er worden natuurlijk verschillende activiteiten georganiseerd.

Op de zaterdag avonden (19 en 26 oktober) is het griezelen tijdens de spectaculaire Fright Nights. Op de zondagen is het tot 18:00 uur eurodag. Op woensdag 23 oktober is het familiedag en geldt de actie 3=2 betalen (tot 18:00 uur) en kunnen de kinderen geschminkt worden.
Terug van weggeweest deze editie; de prikkelarme kermis. Op maandag 21 oktober tussen 14:00 – 16:00 uur gaan geluid- rook-, en lichteffecten zachter en/of helemaal uit én gaan attracties langzamer (indien mogelijk), om ook bezoekers met o.a. ADHD, epilepsie en autisme van de kermis te laten genieten

 

21 t/m 25 oktober

APRISCO0045 Halloween websiteSilverDome wordt in de herfstvakantie weer omgetoverd en ditmaal in Griezelthema. Van 21 t/m 25 oktober zijn er leuke activiteiten in Rico’s Griezelweek, met ijspret, springkussens en een spannende speurtocht.

Elke dag kunnen kinderen tussen 10.30 en 15.45 uur met Rico griezelen in de Griezelweek. Samen met mascotte Rico spelen de kinderen de leukste ijsspelletjes als ‘heksen tikkertje’ en ‘weerwolf mag ik over schaatsen’, ook kunnen zij een kijkje nemen in de Griezel Room en nog veel meer.

De entreetickets zijn slechts €6,00 en zijn de gehele dag geldig voor alle activiteiten. Heb jij geen schaatsen in huis? Geen paniek, ga dan voor de COMBI-DEAL (entree + schaatsen) voor slechts €9,50.

vrijdag 25 oktober

happy halloween buytenbeestHappy Halloween op Speelboerderij

Tussen 19.00 en 21.30 uur is de speelboerderij omgetoverd tot het domein van heksen, spoken, vleermuizen en anders griezelige figuren! Griezels nemen namelijk het heft in handen en organiseren allemaal enge en minder enge activiteiten. Kom naar de griezelkermis met gruwel grabbel en spookgooien, hol een pompoen uit. Laat je toekomst voorspellen bij de waarzegster. Doe mee met spook- en griezelspelletjes. Heb je stalen zenuwen? Stap dan het spookhuis binnen!

Bij ieder onderdeel staat hoe eng het is, zodat je zelf kunt beslissen waar je aan meedoet.

Kom op tijd want het Halloweenfeest begint met een spannende openingsact! Kom verkleed als spook of heks en roep ‘Trick - or - Treat.’

Koop op tijd een toegangskaartje van € 3,00* (ook ZoetermeerPashouders) bij speelboerderij Het Buitenbeest.

vrijdag 25 oktober

Halloween Walk in het Stadshart!

stadshart halloween

De Halloween walk is inmiddels niet meer weg te denken uit het Stadshart van Zoetermeer! Het blijft een evenement voor mummies, vampieren, heksen, zombies, creepy demonen, frankensteins, monsters en nog véél meer angstaanjagende figuren!

De Halloween Walk bestaat uit diverse scare zones en theater opvoeringen.

De Halloween Walk zal vanaf 19.00 uur starten in het Stadshart.

Leeftijdadvies: vanaf 12 jaar.

vrijdag 25
oktober

 D3D3434Halloween trick or treat Dorpsstraat

Ook dit jaar zullen een groot aantal ondernemers uit de Dorpsstraat weer meedoen met de Halloween trick or treat. Tussen 18:00 en 20:00 uur kunnen verklede kinderen t/m 12 jaar bij de deelnemende winkels langs om een “treat” te halen.

vrijdag 25
oktober

Halloween Drive

Dit mag je niet missen. De 2e editie van the McDonald's Scaredrive op vrijdag 25 oktober. Kelvinstraat Zoetermeer. Van 19.00 - 01.00 uur s' Nachts

vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober

Instagram 1080x1080pxHalloween circus Casa de Locos

Halloween circus el fantasma keert terug op de markt in Zoetermeer. De show mag u zeker niet missen. Treed binnen in het bizarre gekkenhuis, Casa de Locos. Warning, dit is niet voor watjes.

Klaar voor de schokkende waarheid achter deze instelling? De bloedstollende beleving die u tijdens deze voorstelling mee gaat maken is erger dan jouw grootste nachtmerrie. 

Locatie Markt, datum vrijdag 25 oktober, shows doorlopend tussen 16:00 en 22:45 uur.

Tijden zaterdag 26 oktober, doorlopend vanaf 16:00 uur t/m 22:45 uur .

Kaartjes in de voorverkoop € 7.- aan de zaal indien voorradig

vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober

tricktreatTrick or Treat 4 Kids in Stadshart

In de vooravond van de Halloween Walk zal er in het Stadshart een Trick or Treat 4 Kids plaatsvinden.  Kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen, zij moeten zich wel van tevoren inschrijven voor Vrijdag of Zaterdag.

Aan de hand van een Halloween checklist-card kunnen de kinderen allerlei winkels bezoeken in het Stadshart alwaar ze een lekkernij krijgen.  Als de card volledig afgevinkt is kunnen de kinderen bijkomen van Trick or Treat en worden ze getrakteerd op een drankje en een kleine versnapering. 

Vrijdag 25 oktober (koopavond), 16.30 - 18.30 uur

Zaterdag 26 oktober, 12.00 - 14.00 uur

zaterdag 26 oktober

Halloween shopping day

Zoetermeerse griezelliefhebbers beleven tijdens het Halloween Weekend een speciale shopping day.

Start programma : van 10.00 tot 17.00 uur winkels open vanaf 09.30 uur .

Leeftijd advies: alle leeftijden.

Bekijk de vele Halloween etalages, het Halloween winkelpersoneel, de Halloween acteurs en geniet van de scary discounts

zaterdag 26 oktober

halloween kinepolisHalloween Horror Show in Kinepolis

Wie durft?! Horrorfans kunnen hun hart ophalen tijdens de Kinepolis Horror Show! Een angstaanjagende sfeer en een huiveringwekkende film. Mogelijke bijwerkingen van een Horror Night zijn kippenvel, ongecontroleerd schreeuwen, extreme transpiratie, misselijkheid en een adrenaline rush.

De show is samengesteld door Mr. Horror Jan Doense en dan weet je dat je als horrorfan goed zit!

zaterdag 26 en zondag 27 oktober

halloween lasergamenHalloween Lasergamen

Durf jij het aan! Za 26 en zo 27 okt Halloween Lasergamen bij Gamecity Zoetermeer!

Met diverse Scare actors, dus reserveer snel, dit mag je niet missen

Bezoekers die verkleed/geschminkt komen mogen gratis 1 potje spelen. Overige bezoekers betalen €5,- (=gereduceerd tarief)

zondag 27 oktober

Halloween Kidsday

Tijdens de eerste editie van de Halloween Kidsday in het Stadshart staan drie activiteiten gepland:
- Green screen griezel Fotografie.locatie: Burg. van Leeuwenpassage
    Het greenscreen plaatst jou op een bezemsteel, of zittend op een halloween pompoen

- Halloween Workshop 4 kids
     Tijdens deze workshop kunnen de kinderen Halloween magneten maken.

- Halloween Magic show
    De Halloween Magic show is een interactieve goochelshow met een
mix van zowel spanning als humor. De show is uitermate geschikt voor alle leeftijden van kinderen. Enkele acts worden muzikaal begeleid door passende muziek en/of omlijst door een licht spannend verhaal.

zondag 27 oktober

Boekenfestival tijdens Thrillerfestival 2019

Deze zondagmiddag presenteert een aantal auteurs vanaf 12:00 uur hun werk tijdens het Boekenfestival dat plaatsvindt in de grote foyer van het Stadstheater. Ook diverse uitgeverijen zijn aanwezig. Uit Zweden is opkomend schrijftalent Frida Moisto te gast.

Karin Hazendonk presenteert haar nieuwste thriller, getiteld ’Ongenadig’. De feestelijke presentatie staat voorlopig gepland van 13:30 tot 14:00 uur in de rode foyer van het Stadstheater. Zoetermeerse auteur Hilda Spruit, bekend van de paranormale young adult ‘Geestverwanten’, en Karin bestoken elkaar tijdens de presentatie door middel van een interview met vragen over elkaars boeken en het schrijven.

Ook worden deze middag diverse lezingen gehouden. Schrijfster Marelle Boersma van de ThrillerAcademie (schrijfschool) geeft tevens workshops.

De winnaar van de te houden Scholieren Schrijfwedstrijd en de winnaar van de MAX Gouden Vleermuis 2019 worden bekendgemaakt. Voor het eerst krijgt de winnaar van deze oeuvreprijs een geldbedrag van €5.000,00. Omroep MAX-directeur en oprichter Jan Slagter reikt de prijs uit. De genomineerden voor de MAX Gouden Vleermuis 2019 worden begin oktober bekend gemaakt.

De toegang tot het Boekenfestival is gratis.

 donderdag 31 oktober

 Halloween Home awards

home awards

Zoetermeerders decoreren hun huis in een Halloween thema en maken kans op de Halloween Home awards als ze een foto of video van hun griezelig versierde huis opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Genomineerde huizen worden bezocht door een jury op 31 oktober in de avond, waarna de uitreiking zal plaats vinden bij Club Spetters in het Stadshart.

 donderdag 31 oktober

 Erasmus College speelt Goosebumps!

Leerlingen vgoosebumpsan het Erasmus College spelen 'Goosebumps'. De voorstelling is gebaseerd op de boeken van R.L. Stine.

Datum: donderdag 31 oktober
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Erasmus College, Van Doornenplantsoen 31
Prijs: €5,00

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-