ziggoEen grote storing aan het glasvezelnetwerk van Ziggo legt vrijdag 29 mei twee wijken van Zoetermeer plat. Voor abonnees van Ziggo in Seghwaert en Rokkeveen is er op dit moment geen internetverbinding mogelijk. Sommige abonnees melden ook problemen met ontvangst van televisie.

De storing is een gevolg van geplande werkzaamheden, waarbij de monteurs op onverwachte problemen met de glasvezelkabels stuitten. De storing duurt naar verwachting nog de hele vrijdagmiddag. Volgens Ziggo wordt er hard gewerkt om te zorgen dat de wijken zo spoedig mogelijk weer internet hebben. De oorzaak zou liggen in een beschadigde leiding op de Ierlandlaan.

Tussen 1:00 en 5:00 uur vannacht stond er onderhoud gepland door Ziggo, maar hierna lukte het niet om de verbindingen weer op te starten.

 

ZFM niet bereikbaar

Door de storing is ook ZFM, de radiozender van Zoetermeer getroffen. De zender is ook getroffen door de grote storing en heeft daardoor problemen met uitzenden. ZFM infobox werkt wel, maar de radio is op veel plaatsen niet te ontvangen.

 

-advertenties-

-goede doel-