20150303 43202Dinsdagmiddag 3 maart werden leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) met hun buitenlandse gasten ontvangen op het Stadhuis. Deze week waren 28 leerlingen uit Denemarken, Portugal en Turkije te gast bij het ONC in het kader van het internationaliseringsprogramma Youth without Borders.

20150303 43198De hele week zijn de ONC leerlingen samen te vinden met hun buitenlandse gasten, ze maken culturele uitstapjes, hebben een basisschool bezocht waar Engelse les werd gegeven en volgden een debat op het Binnenhof. Coördinator internationalisering Henry van der Vegt: “Het is een unieke kans voor de leerlingen om kennis te maken met andere culturen. Het is ook heel goed voor hun Engels, want dat spreken ze natuurlijk een week lang met elkaar!”

Op het Stadhuis kregen de leerlingen van wethouder Isabelle Vugs uitleg over hoe de gemeente in Nederland nu eigenlijk bestuurd wordt. Lang niet in alle landen kennen ze het begrip wethouder, een burgemeester is vaak wel bekend, maar zijn taak kan dan weer heel verschillend zijn.

Om Zoetermeer gelijk goed te introduceren keken de leerlingen eerst naar het Suske en Wiske filmpje over Zoetermeer : ‘De Magneet van Zoetermeer’.

Het ONC deed vorig jaar voor het eerst mee met Youth without borders, maar de school is al veel langer bekend met internationale uitwisselingen. In kleine groepjes van 3 tot 5 leerlingen gaan de Zoetermeerse leerlingen ook op bezoek bij hun buitenlandse collega’s, zo gaan binnenkort een aantal 3e en 4e klassers naar Italië voor een uitwisseling.

-advertenties-

-goede doel-