boer boris gaat naar zee 600Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van 21 t/m 31 januari.

Voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar

Het Prentenboek van het Jaar is van Ted van Lieshout en heet 'Boer Boris gaat naar zee'. Kom met uw kinderen luisteren naar dit leuke verhaal op woensdagmiddag 21 januari tussen 14.00 en 15.00 uur! Dat kan in alle bibliotheekvestigingen (Hoofdbibliotheek – Stadhuisplein 2, wijkbibliotheek Oosterheem – Oosterheemplein 132 en wijkbibliotheek Rokkeveen – Nathaliegang 81). Aanmelden is niet nodig. Daarnaast lezen medewerkers van de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen ook voor op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zoetermeer. Kijk voor meer informatie over de prentenboek top 10 en voorleestips op de website www.nationalevoorleesdagen.nl!

                            

Baby-, peuter- en kleutermarkt

Ieder jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek een Baby,- peuter- en kleutermarkt voor ouders en grootouders van kinderen tot 6 jaar. Deze inspirerende markt vindt dit jaar plaats op zondag 1 februari 2015 van 9.30 tot 12.30 uur in de Hoofdbibliotheek, de toegang is gratis. Er zijn workshops, demonstraties, informatiekramen en een theatervoorstelling voor de kinderen! Het volledige programma is te vinden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheek-zoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-