Aanstaand weekend van vrijdag 19, zaterdag 20 tot en met zondag 21 december is het kerst bij winkelcentrum Oosterheem. Een heel weekend lang dus! Zo kun je naar hartenlust rondstruinen op een braderie, genieten van het open podium waar jongeren een platform krijgen, meelopen in de lampionnenoptocht onder leiding van een brassband, uit volle borst meezingen met de kerstvolkszang, kijken naar de vuurwerkshow, de Kerstman een handje geven, zelfs met hem op de foto gaan, luisteren naar een sfeervolle kerstband en volop springplezier beleven op de diverse luchtkussens.

 

Vrijdag 19 december

Decoratie2Vrijdag 19 december is er een gezellige braderie op winkelcentrum Oosterheem. Diverse kramen presenteren u tal van leuke items. Het aanbod is breed en hiermee is er voor een ieder vast iets wils. De braderie vangt aan om 12.00 uur in de middag en eindigt om 21.00 uur. En als het donker wordt zijn de kraampjes mooi verlicht. De braderie wordt georganiseerd door Fresh Events.

Het open Podium voor jonge artiesten is van 17.00 tot 19.00 uur. Het open podium geeft jongeren uit de wijk de kans geven om hun talenten te laten zien. Speciaal hiervoor hebben ze een aantal nummers en een clipje opgenomen. Op het open podium zullen deze verschillende artiesten, allen uit Zoetermeer, te bewonderen zijn. Onder hen bevinden zich ook DJ's en rappers. Het open podium wordt georganiseerd door een tweetal jongeren uit Zoetermeer.

De lampionnenoptocht is vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Kinderen uit Oosterheem ontvangen op het Oosterheemplein gratis een lampion voorzien van batterij en stokje. Onder leiding van een heuse Brassband zal de stoet door het winkelcentrum trekken. De lampionnenoptocht is de voorbode van een fantastisch vuurwerkspektakel. De opening van deze show wordt verzorgd door wethouder Isabelle Vugs.

Op vrijdag 19 december wordt ook een Volkskerstzang georganiseerd in de Oosterkerk. Organisatoren zijn het Christelijke Mannen-ensemble Zoetermeer (CMZ) en de Oosterkerk. In een sfeervolle Oosterkerk zullen zij met elkaar traditionele kerstliederen zingen ondersteund door een muziekensemble van Harpe Davids. Voor aanvang van de Volkskerstzang wordt vanaf 17.00 uur heerlijke erwtensoep en roggebrood aangeboden. De Volkskerstzang start om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Uiteraard is de toegang gratis en een ieder is van harte welkom. Op het Oosterheemplein wordt ook een video-scherm geplaatst waarop de Volkskerstzang, die binnen wordt gehouden, wordt vertoond. De volkskerstzang wordt georganiseerd door het Christelijke Mannen-ensemble Zoetermeer (CMZ) en de Oosterkerk.

Zaterdag 20 december

Zaterdag 20 december, van 12.00 tot 16.00 uur, bezoekt de Kerstman winkelcentrum Oosterheem. Uiteraard doet hij dit met zijn elf en arrenslee. Ook is er een kerstband die sfeervolle kerstliedjes produceert waarbij je uit volle borst mee kunt zingen. En swingen natuurlijk. En voor de kinderen zijn er zuurstokjes (snoepgoed). Dit is natuurlijk een bijzonder mooi moment om de Kerstman een handje te geven én samen met hem op de foto te gaan. Er is namelijk ook een fotograaf aanwezig die onbeperkt foto’s maakt en deze ter plekke afdrukt. Zo heb je direct een mooi (gratis) aandenken aan dit speciale moment.

Daarnaast kunnen kinderen zich alle drie de dagen uitleven op diverse springkussens. Begeleiding is hierbij aanwezig. De springkussens worden mogelijk gemaakt de winkeliersvereniging.

-advertenties-

-goede doel-