20141211-35729Het Zakgeldproject in de wijk Buytenwegh de Leyens is nu al een paar maanden bezig en de jongeren hebben in die tijd al veel werk verricht. Het project houdt in dat de doelgroep - tieners en jongeren die via hun eigen netwerk of mogelijkheden lastig aan zakgeld komen - middels het opgeruimd houden van de wijk, een zakcentje te laten verdienen. Het project is een samenwerking van Stichting MOOI! met de StadsMarshall en woningcorporaties Vidomes, De Goede Woning en Vestia. De woningcorporaties zorgen voor de klussen. De jongeren ruimen bijvoorbeeld de tuin op bij mensen die daartoe zelf, lichamelijk of psychisch, niet meer in staat zijn.

Burgemeester Aptroot nam donderdagmiddag een kijkje bij het zakgeldproject en sprak met de jongeren. De burgemeester was onder de indruk van de samenwerking en het enthousiasme van de jongeren. “We willen er zeker mee door gaan, het is goed werk en we leren elkaar zo ook beter kennen”, aldus een van de jongeren. De jongeren doen onder leiding van de jongerenwerkers Rachid Amaouch en Early Leyting ook andere leuke activiteiten, zo spelen ze ook samen als voetbalteam.

20141211-35734 20141211-35741

Aptroot: “Het gaat helemaal goed als je het met elkaar doet en elkaar helpt!” De burgemeester nodigde de jongeren nu alvast uit om aan het eind van het project, over een half jaar, op de koffie te komen op het Stadhuis om over het zakgeldproject te vertellen.

De jongeren steken er ook heel wat van op, zij doen werk-ervaring op, leren luisteren naar een meewerkend voorman en hebben aan het eind van elke klus een zakcentje om naar believen te besteden. Ook bewoners zijn heel blij met de inzet van de jongeren en steken regelmatig een duim op naar de harde werkers.

-advertenties-

-goede doel-