politieUit de criminaliteitscijfers van de site ‘Hoe veilig is mijn wijk’ blijkt dat het aantal straatroven en woninginbraken in Zoetermeer daalt. De cijfers hebben betrekken op de maanden januari tot en met oktober van dit jaar, in vergelijking met 2013. De site registreert de aangiftecijfers van misdrijven van de gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Straatroven daling in alle gemeenten

Ook het totale aantal straatroven daalde fors, met 25% van 568 naar 424. De grootste daling van het aantal straatroven vond plaats in de gemeente Zoetermeer, met maar liefst 40 % een daling van 63 naar 38. Sinds 2012 is er al sprake van een daling van de criminaliteitscijfers. Deze daling heeft zich in 2013 verder voortgezet en zet ook dit jaar door.

Het aantal woninginbraken daalde in totaal met 17% van 5.016 naar 4.167. De grootste dalers zijn de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg, met dalingen van respectievelijk 32% (van 179 naar 121) en 26% (van 379 naar 279). In Zoetermeer was ook een forse daling waarneembaar; 618 naar 471.

De volledige criminaliteitscijfers over deze maanden zijn te vinden op www.hoeveiligismijnwijk.nl . Op de site is het aantal incidenten tot op wijkniveau te bekijken.

 

Extra alert tijdens donkere dagen

Naarmate het eerder op de dag donker wordt, neemt het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven vaak toe. In de periode oktober tot maart zet de politie daarom extra hierop in. In de eenheid Den Haag gaat de politie extra surveilleren, preventieve acties houden, notoire inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en nog meer energie te steken in het opsporen van daders.

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Kijk op www.politie.nl bij woninginbraak voor meer informatie en tips om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken.

 

-advertenties-

-goede doel-