inbrekerEén dag geen woninginbraken: 1dagniet. Dit is een landelijk burgerinitiatief om jaarlijks een dag te markeren waarbij inwoners, bedrijven, vrijwilligers, politie en gemeente de krachten bundelen. Zij willen ervoor zorgen dat er op deze ene dag in heel Nederland niet ingebroken wordt. Deze ‘inbraakvrije’ dag vindt in Zoetermeer plaats op woensdag 10 december.

De politie verzorgt in iedere wijk een centrale briefing. Daarna gaan de teams van WAS (Wijk en Agent Samen) de straat op om samen met de wijkagenten in de wijken te surveilleren. De gemeente zet extra medewerkers van team handhaving in en huurt een team van bikers (beveiligers op de fiets) in van een beveiligingsbedrijf. Verder vraagt de gemeente aan de deelnemers van WAAKS! een oogje in het zeil te houden tijdens hun dagelijkse wandeling met hun hond. Ook de deelnemers van Buurt Bestuurt wordt gevraagd extra alert te zijn. Vorig jaar werd ‘1dagniet’ voor het eerst gehouden. En met succes. In Zoetermeer vond op deze dag geen woninginbraak plaats.

Meer acties tegen woninginbraak

Tijdens de wintermaanden vinden in Zoetermeer meer acties plaats om woninginbraak tegen te gaan, omdat inbrekers vooral in de donkere maanden actief zijn. De gemeente werkt hierin samen met politie en woningcorporaties. Zij bundelen de krachten en vragen ook inwoners mee te doen door met eenvoudige maatregelen hun huis beter te beveiligen en zelf ook oplettend te zijn. Meer informatie staat www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-