XiangstudentleadershipconferenceAlfrink leerlingen Xiang Li en Robin Kautz, maakten deze week indruk op een internationale onderwijsconferentie in China. De Alfrink leerlingen waren op uitnodiging van RDFZ Xishan school in Beijing naar China gevlogen om te spreken op een conferentie over onderwijs in de 21e eeuw. Daarnaast gaven de leerlingen workshops aan Chinese leerlingen over de internationale Model United Nations Alfrink (MUNA) conferentie die het Alfrink college jaarlijks in februari organiseert.

3204FB0C34755618.F2DB7154 1024Xiang Li was heel enthousiast over de mogelijkheid die ze had gekregen om te spreken: “Het was een ongelofelijke ervaring om op de conferentie te spreken. Niet alleen heb ik veel kunnen vertellen over hoe leerlingen MUNA op het Alfrink College organiseren, maar het was ook zeer interessant om nieuwe dingen te leren van andere scholen in andere landen.”

Naast de leerlingen was Alfrink docent Steven Koelewijn ook op de conferentie aanwezig om te spreken over een ander ‘leerlingen voor leerlingen’ project, waarbij leerlingen filmpjes maken waarin ze moeilijke stof uitleggen aan hun medeleerlingen.

Koelewijn vertelde trots hoeveel enthousiaste reacties hij had gekregen over het optreden van zijn leerlingen: “Ik heb de dagen na Xiang’s speech nog verschillende reacties gehad van Finse, Deense, Chinese en Amerikaanse docenten die onder de indruk waren van de verantwoordelijkheid die onze leerlingen aankunnen en van de deskundigheid die zij uitstralen.”

Robin Kautz was heel erg enthousiast over de MUNA workshops die ze samen met Xiang aan de Chinese leerlingen heeft gegeven: “De eerste workshop was nog even wennen, omdat de Chinese leerlingen nog niet gewend zijn om hun mening te geven, maar de tweede workshop ging al stukken beter. We konden toen veel meer horen van hun Engels en ook gezellig met ze praten over andere dingen.”

Dat ook de Chinese school enthousiast was over het optreden van de Alfrink leerlingen blijkt wel uit het feit dat de Chinese school heeft besloten mee te doen aan de volgende MUNA conferentie in februari. De feestelijke tiende MUNA conferentie wordt dit jaar georganiseerd op 17, 18 en 19 februari. Naast de Chinese school doen ook leerlingen van scholen mee uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, India, Nederland en Zweden. De tiende MUNA conferentie wordt dan ook de meest internationale conferentie ooit.

-advertenties-

-goede doel-