20130223 10993De vier viaducten in de Australiƫweg bij het Maximaplein in Zoetermeer krijgen een aantal nieuwe zogenoemde oplegblokken. De huidige blokken zijn door onbekende oorzaak verschoven, bleek onlangs uit een reguliere inspectie van de gemeente. Voor weggebruikers is er geen gevaar. De oplegblokken vormen de verbinding tussen de staanders van het viaduct en het wegdek.

Sinds vorige week vrijdag geldt er een wegversmalling op het viaduct van en naar het centrum toe. In twee richtingen is alleen de rechterrijstrook open. De verschoven blokken worden komende week zeker gesteld door hardhouten wiggen die worden verlijmd. Daarna worden de wegversmallingen opgeheven.

Om de blokken helemaal te vervangen zal het viaduct opgetild moeten worden, dit gebeurt op een later moment. Tijdens deze werkzaamheden is er geen verkeer over de viaducten mogelijk. Het verkeer wordt dan omgeleid.

                ZOETERMEER - De 4 viaducten in de AustraliĆ«weg bij het Maximaplein in Zoetermeer krijgen nieuwe oplegblokken. Volgens de gemeente bleek onlangs bij een inspectie dat de blokken verschoven zijn. Er is geen gevaar voor de weggebruiker.

De komende dagen wordt er tijdelijk een houten constructie aangebracht die moet voorkomen dat de blokken verder verschuiven.. Het is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren. Bij de vervanging wordt de weg afgesloten. De gemeente Zoetermeer laat uitzoeken wie gaat opdraaien voor de schade.

Sinds vrijdag geldt er al een wegversmalling op het viaduct van en naar het centrum van Zoetermeer. Als de werkzaamheden klaar zijn wordt de wegversmalling opgeheven. De viaducten zijn in 2009 opengesteld voor het verkeer.

-advertenties-

-goede doel-