Graaf Grafbak de 13eOp vrijdag 31 oktober is het griezelen geblazen in de Dorpsstraat. In het teken van ‘Junior Halloween’ zal er in diverse winkels en op straat een ‘spooky’ en ‘scary’ stemming heersen. Een monsterachtige kinder-horror-parade zal menig mens de koude rillingen geven, diverse zwervende vage figuren zullen je de stuipen op het lijf jagen en vermomde dorpsrakkertjes overvallen de winkels met ‘Trick or Treat’.

Kinder-Halloween optocht

Om 16.30 uur trekt een mega-kinder-horror-stoet door het hele dorpscentrum. Deze angstaanjagende optocht kent vele monsterachtige figuren en wezens uit de onderwereld... spoken, mummies, griezels, zombies, heksen, trollen, vogelverschrikkers, vampieren etcetera.

Alle kinderen mogen meedoen! Maar ook een volwassene, ouder of begeleider mag zich aanpassen voor deze lugubere happening. Ze kunnen om 16.15 uur verzamelen bij de Oude Kerk bij kruispunt Leidsewallen. De route loopt langs vrijwel alle winkels in de straat. Ook de steegjes zullen worden aangedaan, tot in de diepste krochten aan toe!

Tijdens deze tocht vinden er, in samenwerking met CKC, op sommige locaties wat activiteiten plaats zoals thrillermuziek, dans en flashmob, uitgevoerd door drie groepen van Dansschool Dansis. De grote stoet wordt gestuurd door Graaf Grafbak de dertiende, samen met zijn gedrochten: Gore Gerrit, de Gebochelde Gnoom en een twintigtal gedrochten.

Nog even geschminkt worden? Dat kan óók… laat je gezicht pimpen en verminken vanaf 15.00 uur in de gruweltent voor de deur bij ‘MIJN Restaurant’ tegen over de ‘Oude Kerk’.

TRICK-OR-TREAT

Alle enthousiaste kinderen die zich goed hebben voorbereid en monsterlijk verkleed aankomen, krijgen het gratis ‘TRICK-OR-TREAT- TICKET’. Op vertoon van dit ticket ontvangen de gedrochtjes in meerdere winkels allerlei lekkernijen, helemaal gratis en voor niks! Graaf Grafbak de dertiende zal, samen met zijn gedrochten, de kinderen beoordelen om vervolgens na de optocht de prijzen uit te reiken. De prijsuitreiking vindt rond 17.30 uur plaats op het pleintje midden in de Dorpsstraat bij lunchcafé ‘de Zoetelaar’.

Na de optocht kunnen de vermomde dorpsrakkertjes tot 20.00 uur diverse zaken overvallen om iets lekkers op te eisen. De winkels waar iets te snaaien valt zijn: Youpeedoo, Foto Linthout, ‘t Dierenparadijs, Lekkers taarten-ijs-chocolade, Dorpseind, Benthe Hobby, Ziengs schoenen, De Troostkamer, Le Rouge, Zeeman, Mijn Restaurant, Enfin Haarmode, Me & My Body, Jij, Ik & IJs, Hoorstudio Piper, Wereldwinkel Zoetermeer, Vous Vintage, De Zoetermeerse Brasserie, De Kleine Veiling, Vis van Lon, Sweetlakefashion, Catwalk dameskleding, Oliebollenkraam Dorpsstraat, van Herwijnen, Fidgety Fit Kinderschoenen, Lunchcafe De Zoetelaar, Big L jeans, Juwelier Van Es, Woonbos, PastaCompany XL, Bakker Ammerlaan, Sam Doner Express, Silvester boek en spel en De Binnentuin.

-advertenties-

-goede doel-