Margarita van der Velden-faceless man - liggend

Margarita van der Velden, Faceless man

In het Stadshart zal vanaf zaterdag 1 november de expositie KERA-MIX ‘14 te zien zijn. Keramisten uit Nederland en het buitenland exposeren honderden objecten van keramiek, gecombineerd met een ander materiaal. De expositie is gratis toegankelijk voor iedereen.

De expositie KERA-MIX startte in 2011 als KERA-TEX, waarbij keramiek werd gecombineerd met textiel. In 2013 verbreedde kunstorganisatie Terra Art Projects deze uitdaging. Tijdens KERA-MIX mag klei gecombineerd worden met een materiaal naar keuze. Keramiek diende wel de meest prominente rol te spelen in het werk.

Vruchtbare voedingsbodem

De vrijheid die KERA-MIX de keramisten biedt, bleek een zeer vruchtbare voedingsbodem. De enorme diversiteit van het werk verraste de organisatie én de vele geïnteresseerde bezoekers. Het enthousiasme van de keramisten om met klei en andere materialen contacten en contrasten te laten ontstaan is in 2014 nog altijd volop aanwezig. Dit blijkt alleen al uit het recordaantal deelnemers. Dit jaar is er werk te zien van maar liefst 55 keramisten!

Dat de deelnemers niet bang zijn om te experimenteren, is tijdens KERA-MIX ‘14 duidelijk te zien. De keramisten combineren klei met de meest uiteenlopende materialen zoals hout, textiel en metaal maar ook goud, veren, moeren en borstelharen. Het experiment is bovendien niet te missen in de vorm: van imposant abstract werk tot grote mensfiguren en van installaties tot intieme organische vormen, de mogelijkheden lijken oneindig. Ieder werk heeft een unieke betekenis. Sommige objecten tonen de zoektocht naar harmonie en schoonheid, terwijl andere juist een maatschappelijke ondertoon hebben of gemaakt zijn met een knipoog naar de beschouwer!

Inspirerende workshops en rondleidingen

Wil je meer te weten komen over vormen, kleuren, technieken en de inspiratiebronnen van de keramisten? Loop dan mee met een van de thematische rondleidingen op zaterdag of zondag. Op de zondagen kun je zelf met klei aan de slag tijdens een van de uitdagende workshops. De rondleidingen en workshops worden gegeven door Peter Waltman, ervaren keramiekdocent. Op www.terra-artprojects.comkun je het volledige programma en de aanmeldgegevens vinden.

De organisatie

KERA-MIX ’14 wordt georganiseerd door keramiekkunstenaars Hetty Arens en Vera Zegerman, in samenwerking met kunstorganisatie Terra Art Projects. Terra blijft het concept KERA-MIX verder ontwikkelen. De organisatie streeft naar een zo groot mogelijk publieksbereik. De expositielocatie van 2014 bevindt zich midden in het Stadshart. De locatie is goed te bereiken voor de doelgerichte bezoeker én biedt de toevallige passant een aangename verrassing!

Praktische informatie

KERA-MIX ’14 – 1 november t/m 23 november

Opening expositie: zaterdag 1 november, 16 uur

Reguliere openingstijden: zaterdag en zondag, 13-17 uur

Locatie: Warande 40, Stadshart (voormalige locatie It’s, naast achterzijde C&A)

 

foto’s : Sjoerd Posthumus

-advertenties-

-goede doel-