20141026-31986

Ria Oosterop, voorzitter van het Thrillerfestival

halloween 31De week van 25 oktober tot en met 31 oktober wordt dit jaar de spannendste week van het jaar. Die week vindt voor de zesde keer het Nederlands Thrillerfestival plaats. Het festival staat in het teken van het spannende verhaal in al haar soorten en maten. Toneel, film, musical, literatuur, tentoonstellingen, lezingen, workshops, improvisatieshows, de CrimeZone Awards 2014 en misdaadseries.

Ria Oosterop, voorzitter van het Thrillerfestival kreeg vrijdag al de sleutel van de stad uit handen van wethouder Robin Paalvast. De hele week wordt Zoetermeer omgedoopt tot Thrillercity, tot aan het hoogtepunt van het festival: Halloween! Na deze knallende afsluiting moet zij de sleutel van Zoetermeer weer inleveren, maar er zijn al volop plannen voor volgend jaar! Ria Oosterop: “Door wisselingen in het bestuur is het festival dit jaar iets kleiner in opzet en hebben we nog niet al onze ideeën kunnen uitvoeren. Maar de eerste sponsor voor de versie van 2015 is al binnen!”

Er zijn voorstellingen op scholen, in het theater en natuurlijk de Halloween optochten en activiteiten op vrijdag 31 oktober. Hier vindt u een overzicht:

thrillerfestival-logo

Halloween Parade Zoetermeer

Vrijdagavond 31 oktober wordt in het Stadshart van Zoetermeer voor het eerst een spectaculaire Halloween Parade georganiseerd. En het belooft een bonte stoet vol griezelige en gekke voertuigen, spookfiguren en spectaculaire acts te worden die tijdens deze Halloween Shopping Night door het Stadshart zal trekken.

Trick or Treat 4 Kids

In de vooravond van de Stadshart Zoetermeer Halloween Parade zal in het Stadshart een Red het Stadshart Trick or Treat Tour worden gehouden en wel van 17.30 – 19.30 uur.

Halloween Parade

Het hoogtepunt van de Halloween Shopping Night is natuurlijk de Halloween Parade.

Dwars door het Stadshart – waar de nodige winkels ook in Halloween sfeer zijn gebracht - trekt de stoet vanaf de Nederlandlaan via Westwaarts, Promenade en Driekant richting Stadhuisplein. Dit vanaf 20.00 uur.

Afterparty

Wil je na deze Stadshart Zoetermeer Halloween Parade verder de nacht in, kom dan naar de official Halloween Afterparty bij Club Envy in het Stadshart.

Hier vindt eerst om 22.00 uur de uitreiking van de Halloween Awards plaats, waarna om 23.00 uur het feest losbarst.

   Vrijdag 31 oktober om 17:30

   Stadshart Zoetermeer

 

Who's afraid of the dark, Picasso Lyceum

Op verschillende locaties binnen het Picasso Lyceum worden tijdens deze editie van het Nederlands Thrillerfestival korte thrillers gespeeld door talentvolle leerlingen uit de bovenbouw. De krakers nemen het publiek in verschillende routes mee op een thrillertocht door het gebouw. Het is een bijzonder locatietheater project waarbij cast en crew gezamenlijk bezig zijn met de vraag hoe zij het verhaal zo puur en spannend mogelijk kunnen vertellen. Het donkere en verlaten schoolgebouw vormt hierbij het duistere decor…

Locatie:    Picasso Lyceum

Wanneer:

   Maandag 27 oktober om 20:30, dinsdag 28 oktober om 20:30, woensdag 29 oktober om 20:30, vrijdag 31 oktober om 20:30 en zaterdag 1 november om 20:30

Toegang:    € 5,00

 

To Catch a Thief, Bioscoop Utopolis, Cinema Plus

Op donderdag 30 oktober en vrijdag 31 oktober organiseert Bioscoop Utopolis een filmmiddag voor 50 plussers in het kader van het Nederlands Thrillerfestival met een Hitchcockfilm: To Catch a Thief.

In deze thriller annex romantische komedie vertolkt de altijd charmante Grant een super-inbreker met pensioen. Hij raakt in moeilijkheden wanneer er een serie inbraken plaatsvindt die zijn stempel dragen. Om zijn onschuld te bewijzen gaat hij samen met een rijke erfgename (Grace Kelly) op zoek naar de dader.

Kaarten zijn te koop aan de kassa van de bioscoop of als e-tickets op www.utopolis.nl

Donderdag 30 oktober en vrijdag 31 oktober

Inloop 13.00 uur

Start voorstelling 14.00 uur

€ 6,50 p.p. incl. koffie en wat lekkers

 

Thrilleravond Erasmus College 7-Sins

 Een thrilleravond verzorgt door leerlingen van het Erasmus College. Multimediale spektakelvoorstelling: spannende minivoorstellinkjes gebaseerd op de zeven hoofdzonden – voor, rondom en tussen de gasten vertoond. Kom (als u durft…..) !!

Kaarten à € 5,- kunt u vanaf vrijdag 10 oktober kopen bij de receptie van het Erasmus College.

Donderdag 30 oktober om 20:00 , vanaf 19 uur start het belevenistheater al!

Toegang:   € 5,00

-advertenties-

-goede doel-