Open Monumentendag gaat dit jaar op reis, reist u mee? Pak dan zaterdag 13 september uw koffer en bepaal uw bestemming!

Bij Molen de Hoop gaat de vlag in de wieken, vier kerken in het oude Dorp zijn te bezoeken, en in ’t Oude Huis Dorpsstraat 7 kunt u op reis in de historie. De genealogen van Historisch Genootschap Oud Soetermeer laten voorouders uit verre oorden komen, er zijn films en historische boeken en in de tuin organiseert het Stadsmuseum een tweedehandsboekenmarkt.

In het Dorp zijn vier kerken geopend. De Pelgrimskerk richt zich op liturgische kleuren en pannenkoeken, de Adventskerk aan de Julianalaan combineert Surinaamse hapjes met de Evangelische Broedergemeente en reizen met rolstoel en hulphond. In de Oude Kerk reizen de noten van het Lohmanorgel door de ruimte en laat ds. Wesdorp foto´s van zijn reis naar Rome zien. In de Nicolaaskerk reizen de kerstgroepen en hun figuren, zoals de tegenwoordige mensen op hun pelgrimstochten.

Speciaal voor deze dag zijn ook de Watertoren, Akkerlust (Vlamingstraat 49) en Lekkers (Dorpsstraat 134) open gesteld. De Watertoren en Akkerlust staan voor een renovatie en hebben net een nieuwe eigenaar; bij Lekkers is de bovenverdieping het bezoeken waard.

 

BoekenmarktGrote boekenmarkt in de tuin van het Stadsmuseum Zoetermeer

In de tuin van het Stadsmuseum Zoetermeer vindt een spectaculaire boekenmarkt plaats. Duizenden boeken worden voor 1 of 2 Euro verkocht.

In de prachtige tuin van het museum is op Open Monumentendag 13 september traditiegetrouw een grote boekenmarkt. Er is voor elke lees- en boekenliefhebber wel wat bij. Er zijn prachtige foto-, antiquarische en documentatieboeken, maar ook spannende romans, literatuur en buitenlandse romans. Ook dit jaar is er een speciale hoek voor kinderboeken. Organisator Mélanie Thoben: “Er zijn dit jaar ontzettend veel boeken ingeleverd. Ze zijn van zeer goede kwaliteit. We verkopen ze toch voor maar 1 of 2 Euro, omdat we graag zoveel mogelijk boeken willen verkopen. De opbrengst komt ten goede aan ons vrijwilligersbeleid. We hebben namelijk ruim 40 vrijwilligers die altijd voor het museum klaar staan. Mijn collega en ik zijn al weken bezig om alle boeken uit te zoeken en te sorteren. We hopen dat we dit jaar veel kunnen verkopen en we hopen natuurlijk op mooi weer!”

Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedere boekliefhebber zijn slag slaan in de tuin van het museum aan de Dorpsstraat 7. Het museum is op Open Monumentendag gratis geopend. Bezoekers kunnen hier de tentoonstelling ‘Mons –Leef!’ bekijken, met prachtig werk van de Zoetermeerse kunstenaar Andries Mons.

 

Molen de Hoop op monumentendag

ANNO1897Molen de Hoop is als Monument niet weg te denken uit het Zoetermeerse beeld en is uiteraard 13 september van 11.00 – 16.00 uur geopend om eens rustig rond te kijken en u te laten informeren over het wel en wee van onze Molen. De rondleiders staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

De vlaggen hangen in top en door de vrijwilligers is er weer alles aangedaan om een mooie proeverij aan u te presenteren hetgeen gepaard gaat met een bekertje koffie of thee. De te proeven producten kunt u natuurlijk ook kopen in de Molenwinkel! De kinderen die zin hebben om een en ander te verkopen mogen die dag op een kleedje plaatsnemen vóór de Molen.

-advertenties-

-goede doel-