SEA convenant 300dpi 0079

De gemeente Zoetermeer, ondernemers en (v)mbo-scholen in de stad hebben nieuwe afspraken gemaakt om meer banen te creëren. De partijen hebben daarvoor woensdag de derde sociaal economische agenda (SEA) getekend in Ter Zake Het Ondernemershuis. Uniek bij deze ondertekening is dat jongeren van het Stedelijk College en ROC ID College mee hebben ondertekend. Het is ook de bedoeling om hen zo veel mogelijk bij de projecten te betrekken.

Ook hebben de partners afgesproken de komende vier jaar Zoetermeer aantrekkelijker te maken om er een bedrijf te beginnen, het aantal mensen met een uitkering terug te dringen en de relatie tussen scholen en de arbeidsmarkt te verstevigen.

Verder is afgesproken dat bedrijven die sociaaleconomisch bewust ondernemen na een keuring door een erkend instituut het SEBO keurmerk krijgen. De Sociaal Economische Agenda wordt gekoppeld met de arbeidsregio Zuid-Holland Centraal om de samenwerking tussen gemeenten op het gebied van arbeid te versterken. Ter Zake het Ondernemershuis moet voor een verbinding gaan zorgen tussen ondernemers en overheid.  

Volgens Mariëtte van Leeuwen levert werkervaring altijd weer meer kansen op voor de volgende baan. “Hoe meer mensen in een stad werk hebben, hoe leuker en gezonder zo’n stad is om te wonen en leven”. Haar collega-wethouder Taco Kuiper (sociale zaken): “Werk hoef je niet per se in je eigen stad te vinden. Met de randstadrail ben je zo overval in de regio Haaglanden. Ik hoop dus op nog meer partners waar we mee kunnen gaan samenwerken in de regio. Daar ga ik de komende vier jaar naar op zoek”.

De ondertekenaars:

Raad voor ondernemend Zoetermeer (RVOZ); de heer R. Willems, voorzitter

Onze Zoetermeerse Bouwsociëteit (OZB): de heer R. Steijn, voorzitter

Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven (SOB); de heer O. de Jong, voorzitter

Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer, de heer W.J. Blansjaar, voorzitter

Koninklijke Horeca Nederland, afd. Zoetermeer: de heer P. Zeij, voorzitter

UWV Werkbedrijf: de heer H. Geleijnse, regiomanager

Gemeente Zoetermeer: mevrouw M. van Leeuwen, wethouder economische zaken en jeugd

Gemeente Zoetermeer: de heer T. Kuiper, wethouder sociale zaken

Gemeente Zoetermeer: mevrouw I. Vugs, wethouder onderwijs

-advertenties-

-goede doel-