007Gilde SamenSpraak, onderdeel van de Stichting Vrijwilligers Centrale Zoetermeer, is op zoek naar vrijwilligers die anderstaligen willen helpen met de Nederlandse taal. Veel anderstaligen willen graag beter Nederlands leren spreken, schrijven en begrijpen maar zij kennen niemand die eens rustig de tijd willen nemen om met hen te oefenen.

De vrijwilligers bij Gilde SamenSpraak bieden hen die mogelijkheid wel: samen Nederlands praten, gewoon bij de vrijwilliger of bij de anderstalige thuis of in de bibliotheek op een gemoedelijke, informele manier. Iemand wegwijs maken in de Nederlandse samenleving en het samen ondernemen van activiteiten.

Op dit moment wachten anderstaligen op een Nederlandse gesprekspartner/begeleider. Bent ú die man of vrouw die overdag of s’ avonds een uurtje of twee in de week dit belangrijk en interessant werk wilt doen? U hoeft geen docent of deskundige te zijn. Voor een goede introductie en ondersteuning wordt gezorgd. Vrijwilligers die in het project geïnteresseerd zijn, kunnen een afspraak maken en ook anderstaligen die geholpen willen worden met de Nederlandse taal kunnen een afspraak maken met Gilde SamenSpraak Info Balie in de Hoofdbibliotheek dins-, woens-, en vrijdag van 11.00 uur -15.00 uur, tel. 0619468670 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-