DSC 0013 3Ook dit jaar organiseert Groei & Bloei, Afdeling Zoetermeer Zomeravondtuinen. Drie particuliere tuinen in Driemanspolder en Meerzicht zijn te bezichtigen op woensdag 16 juli van 19.30 uur tot 20.00 uur.

Driemanspolder: Johan Willem Frisostraat 29

De tuin van Jaap en Sanneke Mast beslaat ongeveer 280m2. De tuin omsluit de woning aan drie zijden. Het merendeel ligt aan de achterzijde. De tuin is ingedeeld in ronde vakken welke worden doorkruist met stenen paden. Er zijn twee terrassen, de tuin is omheind met een begroeide schutting en biedt nog voldoende uitzicht op hoge bomen in het aangrenzende wijkpark. Tegen de schutting zijn diverse soorten coniferen geplaatst en diverse soorten hortensia en hosta. De vakken zijn voornamelijk gevuld met zomerbloeiers. De kleuraccenten liggen rondom rood en paars en blauw. In het midden van de tuin is een pergola opgesteld met kamperfoelie begroeiing. Hier en daar zijn in de tuin potten met bloemen geplaatst. U bent van harte welkom.

Meerzicht: Tijberg 41

De tuin van Mireille en Alexander is bijna 1 jaar oud. Het vormt een oase van rust. De eigenaren wilden graag een kleurrijke Engelse tuin met een mix van wit, paars, blauw, roze en geeltinten en veel groen gecombineerd met gekleurde klinkers en een warm ogende vlonder om op te relaxen. Na de tuinaanleg in augustus 2013 voelde het gelijk heel huiselijk en vertrouwd. Om het geheel compleet te maken is afgelopen jaar gevelgroen rondom de hoekwoning gerealiseerd en een adoptiegroenplein met buurtpleingenoten. Alles is flink gegroeid en bloeit steeds meer. Graag ontmoeten zij andere tuinliefhebbers om ideeën en ervaringen te delen. U bent van harte welkom.

Meerzicht: Reiderland 30  

Bij de koop van huis troffen Edwin en Anita een ruime tuin aan die nagenoeg geheel uit stenen en grind bestond. In de afgelopen jaren werd de tuin gevormd tot wat hij nu is. Een echte ‘kijk maar goed in het rond tuin’. Er zijn een 4 tal zitjes welke de tuin vanaf verschillende hoeken laat zien. Ook is er een zitkuil die weer een heel andere kijk geeft. Er is veel aandacht voor water en dieren in de tuin. Er is een flink beplantte vijver met vissen, kikkers, libellen etc. maar ook wat grotere dieren zijn er te bekijken zoals kippen konijnen en vogels.

Aansluitend aan de toch al redelijk grote tuin hebben de eigenaren sinds drie jaar een adoptietuin. Via een boerendeur kom je vanuit de eigen tuin in het adoptie gedeelte. Dit gedeelte is volledig ingericht als fruittuin. Door over de aangelegde paadjes te lopen kom je langs appelboompjes een peren- en een pruimenboom, bramen, kruisbessen, aalbessen, blauwe bessen en honingbessen. In de juiste tijd van het jaar zijn deze zo vanaf de struik of boom te plukken en te eten. Er wordt absoluut geen gif of bestrijdingsmiddel gebruikt. Voor het bestuiven van al deze planten zorgen de bijen. In de tuin is dan ook veel aandacht voor veilige plekken voor de bijen. Diverse bijenhotels en gestapeld snoeihout zorgen dat deze nuttige insecten zich in de tuin thuis voelen.

Kom een kijkje nemen op 16 juli De ingang is aan de achterkant.

-advertenties-

-goede doel-